Saturday 11 June 2016

Ana Berbakov Anee - Operacija Eros


Stranica autorke - Ana Berbakov Anee

"Zovem se Kovač. Sofija Kovač. Ha, stara fora iz Bondovih filmova. Često pred ogledalom uvežbavam izraz lica tajnog agenta iz filmova. Svoje ime ne skrivam iza trocifrenog broja, kao Bond, ali zato imam čelično prezime od pet slova - Kovač."

Glavna junakinja ovog trilera, dvadesetčetvorogodišnja Sofija apsolvent je kriminalističke metodike. Ovu veoma interesantnu devojku mnogi vide kao drsku i ludu, ali ona je samo realna i uporna u svojim ciljevima.
Jedan neočekivani sustret u njenu sadašnjosti vratiće jednu osobu iz prošlosti i uvući Sofiju u samo središte ove zamršene priče. Sestra njene nekadašnje velike ljubavi zatražiće njenu pomoć. Njen bivši je nestao, i za sobom ostavio je samo jedno veoma neobično pismo. U njemu opravdava razloge svog putovaje u Grčku, zemlju bogova. Ali mudroj i talentovanoj Sofiji, devojci detektivskog njuha nešto će privuči paznju.
Izgleda da se iza ove sasvim obične odluke krije nešto mnogo ozbiljnije. Zbog toga pomoć i pojačanje potraži će od svog profesora Pavla Miletića.
Da li je Jovan stvarno svojom voljom odlučio da ode na putovanje, ili je otet? Ili se možda iza svega krije nešto sasvim drugo?

Ova moćna, jaka devojka uzdignutog pogleda pokrenuće svoju privatnu istragu punu emocija, uspona i padova. Na ovom putovanju u nepoznato i opasnost upoznaće Dmitirisa, svoga životnog prijatelja. Taj put prepreka, izdaja i tajni promeniće ovu žestoku devojku i pokloniti novo znanje. Njenim protivnicima bilo bi dobro da je ne ljute!

"Ne igraj se sa devojkom koja ima strpljenja, jer kad se ti umoriš, ona će tek početi svoju igru."

Kako je u celu ovo priču umešana zemlja antičkih bogova otkrijte sami. Ko je Eros? Bog ljubavi i zaštitnik ljubavnika, ili se iza ovog imena krije nešto veće i mračnije?
Ovaj triler mnogo je laganiji u odnosu na druge koje sam čitala. Pisan je veoma pitkim stilom, zbog čega je ovo odlična knjiga za opuštanje. Radnja je vrlo zanimljiva, ali meni kao da je falilo malo više napetosti i uzbuđenja. Očekivala sam de će me knjiga mnogo više držati u neizvesnosti, ali nije. Knjiga nije loša, meni je bila veoma zanimljiva. Ali nije me oduševila. Ali zadnjih pedeset stranica bile su odlične! Tu je radnja počela dosta da se komplikuje i dovela me do istine koja me iznenadila. Sofija je vrlo zanimljiva i luda devojka. Svojom snagom i pameti sama će graditi svoj put odlične detektivke.

"Putevi ljubavi su čudni i nepredvidivi i nju samu čini bezbroj trenutaka. Svaki od njih je poseban i neponovljiv, a preživljeni dan i prespavana noć samo su delovi tog ogromnog mozaika. Nikada se jedan preživeli trenutak neće ponoviti i nikada ništa neće biti isto, pa čak ni ljubav. Volećemo mi još mnogo puta, ali nikada isto."

Recenzija by Dragana Stojanović

No comments:

Post a Comment