Saturday 11 February 2017

K.Dž. Doerti - Noćna škola (Noćna škola #1)


Izdavač - Laguna
Night School (Night School, #1)
★ ★ ★ ★ ★

Brat joj je nestao,i Elin svet se raspada.
Od uzorne ćerke i odlične učenice,pretvara se u problematičnu tinejdžerku koja dvaput biva izbačena iz škole i triput hapšena. Rodielji je zbog toga šalju u internat. Međutim,"Simerija",nova škola u koju dospeva nije obična škola.Sva moderna tehnologija je zabranjena,a učenici te škole su nadareni,surovi i privilegovani tinejdžeri. 

"Slušaj,Simerija je vrlo neobično,vrlo zatvoreno mesto. Svako svakog poznaje.Svako je ovde s nekim razlogom.Novi učenici ne dolaze ovde usred leta ako nemaju neku čvrstu vezu sa školom.Kao na primer,ako im roditelji nisu članovi upravnog odbora.Ili ako im čitava porodica nije studirala ovde.Tako nešto.Samo sam pokušao da saznam o čemu je kod tebe reč.Ali kod tebe nije u pitanju ništa slično tome.Ti nemaš nikakve veze s ovom školom."

Eli upoznaje nove ljude,ali ubrzo postaje svesna da škola,đaci,čak i profesori kriju tajne. Više nije sigurna ko laže,ko govori istinu,i kome sme da veruje.



Postaje bliska sa Karterom,i dolazi u dodir sa Noćnom školom,tajanstvenim društvom kome obični učenici ne smeju da prisustvuju.
Prilikom letnjeg bala,Eli biva napadnuta a jedna učenica ubijena,škola postaje opasno mesto,a Eli shvata da su je roditelji lagali o poreklu,mora da odluči kome može da veruje i da otkrije šta se to stvarno dešava u Simeriji. 

"Zašto odrasli uvek misle da su sposobniji da reše važna pitanja samo zato što su stariji?Zašto misle da im to daje za pravo da lažu?"

Mnogo mi se dopala ova knjiga,mnoooogo. Slistila sam 410 strana za par sati,prava zaraza.Zahvaljujem Milici na preporuku 😘 
Postoji taj famozni ljubavni trougao koji u ovoj knjizi uopšte nije naporan,meni se baš dopao.S sjedne strane je Silven,uštogljeni,ulickani francuz (od početka mi se nije dopao) a sa druge strane imamo usamljenog,divljeg Kartera,pravi bad boy(ne znam šta će se desiti u ostalim delovima serijala,ali navijam za Kartera čak i ako postane zloća 😂 ) Eli mi je skroz simpatična,bistra i jaka,ne glumata damu u nevolji. 
Ovaj serijal ima još četiri knjige,nadam se da su isto ovako dinamične,i da se priča neće razvodniti i postati dosadna.Mada cure koje su pročitale ceo serijal kažu da je odličan. Za mene zaista pravo osveženje,i jedva čekam da navalim na ostale delove.
Knjiga je od početka do kraja misterija,misterija i samo misterija,samo čitaš i ne znaš ni sam kome da veruješ,kakve su to tajne koje se skrivaju,mozak mi se zapalio od razmišljanja ko laže,ko šta krije,ko govori istinu,odlični obrti,odlični i glavni i sporedni likovi.Autorka je sve to fino upakovala da posle čitanja prve knjige imaš milion upitnika iznad glave i razmišljaš šta je bilo dalje.
Dok ne nabavim ostale delove,smaraću Milicu za spojlere 😂 

Recenzija by Crni biser