Saturday 3 September 2016

Džin Rajan - Petlja


Izdavač - Urban Reads

Vi ima sve odlike Jarca. Stidljiva je i lojalna, ali jedan događaj pokrenuće neobazrivost u njoj. Tinejdžerska zaljubljenost navešće je na ludost.
Kada se naša slatka i dobra glavna junakinja, koja je kažnjena (sami saznajte zašto), prijavi na novu igru Petlju, dobiće šansu zbog koje će bar jednom i ona biti devojka sa premijom. Bar jednom neće biti devojka iza pozorišne zavese, ali bukvalno. Vi više neće biti posmatrač, već igrač.

„IGRATE ILI NE? VAŠA PUBLIKA ČEKA.“

Na početku igra se čini veoma zabavna i luda, ona koja te navede da rizikuješ i otkriješ najdublje tajne svog karaktera. Koliko si spreman da ideš daleko za neke nagrade… Ali to nisu obične ili samo novčane nagrade, to su sve stvari o kojima je maštala Vi kao i svi drugi igrači.

PETLJA je praktično igra Istina ili izazov, samo u njoj nema dela istina. Sve izgleda kao da ona u dušu poznaje Vi. Oni su joj pored divnih nagrada dali i prezgodnog Ijana. Savršeno zar ne? Ali može li Petlja ponuditi nešto još idealnije? Može!

„Nećeš zažaliti - paziću te. Znaš to, zar ne?“, kaže.
„A-ha.“ S Ijanom uz sebe, neustrašiva sam. Mi smo neustrašivi.“

Ali šta ako Petlja nije samo igra? Šta ako je to način da se preživi? I može li neko pred sam kraj odustati i odšetati kao da nikad nije bio igrač? Ko je Petlja i kako zna svaku želju i najdublju tajnu Vi?
Sve što vam mogu reći je da su oni na neki bolestan način Vi učinili glumicom u njihovoj bolesnoj produkciji.

Ovo je jedna od onih knjiga koje vas veoma lako uvuku u svoju priču, ona zbog koje vas mrzi otići u toalet i zbog koje sebi govorite samo još jedno poglavlje. Uz nju vaše celo telo će se ukočiti, a srce ubrzati ritam, jer ovo je knjiga puna adrenalina i neočekivanih ludorija. Ali i iznenađujućih obrtaja toka priče.

Za mene kraj je bio veoma u pečatljiv, jer tad je Petlja pokaza svoje „pravo lice.“ I zbog njega očekujem nastavak, jer mislim da nas čeka nastavak borbe. Ovo je odlična knjiga u kojoj sam uživala, koja je raznim emocijama uzdrmala moje telo i koja me naterala na razmišljanje. Jer ipak ovo je knjiga koja kritikuje savremeni život koji je na neki način postao javni skandal.

„Ti imaš srca, Vi. I stav. Ne znam zašto to kriješ kad si sa svojim prijateljima. Ali ja sam imao priliku da budem svedok tome, i opasno je seksi.“

Recenzija by Dragana Stojanović