Monday 9 January 2017

Marisa Mejer - Bila jednom jedna…Crvena


Izdavač - Laguna
Recenzija za prvi deo BILA JEDNOM JEDNA...PEPELJASTA

"Skarlet je i ranije čula divlje vukove dok krstare ruralnim oblastima u potrazi za lakim plenom na farmama. Ali nikada se od vučjeg zavijanja nije toliko naježila."

Marisa Mejer nas u "Bila jednom jedna... Crvena" vodi dalje kroz svoj neverovatni futuristički svet u kom se zahuktava sukob između Zemljana i Lunara i u kom se već poznatim likovima pridružuju i neki novi.
U drugom delu Lunarskih hronika upoznajemo se sa odvažnom Skarlet Benoa koja se suočava sa otmicom svoje bake i opakom lunarskom "vojskom"... pa, vukova. Naravno, nije sve kako se čini te će Skarlet morati da razruši neke predrasude i napravi teške odluke. Tu je i Kapetan Karsvel Torn koji pravi društvo odbegloj Lin Pep i zasmejava čitaoce svojim stavom koji je sušta suprotnost Pepinoj sarkastičnoj prirodi.
 
"Kapetan uvek zna gde mu je brod. To je kao nekakva psihička veza." 
"Samo kad bismo još imali kapetana."

Kaj se politički sukobljava sa Levanom i pokušava da spreči nevolje koje se dešavaju širom Zemlje, a svoju ulogu reprizira i, uvek raspoložena Ajko koja ovog puta ima malo drugačije telo.

Čitava paleta različitih karaktera i događaja prožima ovaj roman, a ono što je svima zajedničko i za kim svim tragaju jeste Princeza Selena. Jedina koja je dovoljno jaka da se suprotstavi Levani. Ili je to bar njihova najveća nada... 
 
Recenzija by Book Blogger