Saturday 7 April 2018

Džesika Hokins - Gola duša


Izdavač - LAGUNA

''Svaki čovek ima svoju priču, a čak i kad ne želi da je podeli, ona se ponekad može pročitati iz njegovih očiju.''

Fotografija.
Poezija.
Dnevnik.
Misli.
Kafa.
Dobrodošli u svet Fina i Halston.
Ovo je njihova priča, koja nije slična ostalim ljubavima.

''Nikad nisam mogao da pokažem srednji prst sudbini, bez obzira na to koliko je puta verovatno trebalo to da uradim.''

Halston piše dnevnike, tako je već godinama. Ti dnevnici su mesto gde ostavlja svoje misli koje nikada ne izgovara. Njena poezija je njen spas. 10 godina je prošlo od kad joj je majka poginula, 10 godina pije antidepresive. Sa ocem ima nepoverljiv odnos, kao i sa svojim dečkom. Život joj je miran, onakav kakav i treba da bude. 

''Svako ima loše dane. Samo ih ne doživljavam često – baš kao ni sjajne dane. Neki bi rekli da je to dosadno, ali tako se štitim. Ne podnosim uspone i padove kao ostali te radim ono što moram da bih ostala uravnotežena.''

Fin je romantik koji veruje u subinu. Razveden je i ima dete, brak mu je propao zbog prevare, a i u istom nije bilo ljubavi. Napušta siguran posao kako bi se bavio fotografijom, međutim to mu ne ide baš najbolje... sve dok ne pronađe, prvo dnevnik, a potom i osobu kojoj taj dnevnik pripada - Halston.

''Razmišljam samo o njoj na putu do kuće. Je li trebalo da je pronađem… ili me sudbina upozorava da je ostavim na miru? Trebalo bi da slušam. Možda je najbolje da se ova varnica ne zapali. Zato što vatromet može da ti eksplodira u lice – i to užasno boli.
Čak i kad to očekuješ.''

Njena poezija i njeno telo inspirišu njega.
On inspiriše nju.

''Nemoj kriti ono što te čini takvom kakva jesi. To će jednog dana naći način da izbije na površinu. Uzalud se boriš protiv toga. Iskušavaj sreću i rizikuj. Greši. Pogotovo sada.''

Kada Halston poželi da je Fin prvi put fotgrafiše, taj momenat im menja živote. Donose odluku da baš tu fotografiju stave na instagram uz reči koje je ona napisala i želju da ostane anonimna.

''Koliko god slojeva da imaš, želim da vidim sve.''

Od jednog prosečnog instagram profila, njih dvoje na društvenim mrežama postaju sve popularniji, ponude stižu, sponzori i soldino plaćeni poslovi... A gde će to njih dvoje odvesti?

''Topi se uz mene. Volim to. Volim nju.
Ja sam srećni drkadžija koji je drži uz sebe i stara se da ne padne. Onaj koji može da otera njenu tugu.
Nadam se da ću uvek to raditi. I da ću uvek uspevati u tome.''

Odlična knjiga, osim što mi je kraj bio malo zbrzan, nemam drugih zamerki.
Simpatična ljubavna priča, skroz drugačija od ostalih erotskih knjiga koje sam i izbegavala jer su mi sve bile copy-paste.
Fin i Halston su mi sjajni i zajedno, i pojedinačno, što je čudno jer me uglavnom bar jedan od glavnih likova nervira.
Preporuka 😊

''Nevolje su nastale zbog toga kako smo se nosili s tim. Ne mogu da te zaštitim od svega. Moramo da se izborimo s lošim stvarima – zajedno – pa da nastavimo dalje. Bez bežanja.''

5 zvezdica.

''Volim seks i crnu kafu i saznanje da sam nekoga naterala da oseti nešto.''