Wednesday 12 September 2018

Kolin Huver - Surova ljubav


Izdavač - LAGUNA
Ugly Love by Colleen Hoover 

Kolin Huver je autorka koja je savremeno doba obogatila sa nekoliko svojih dela, a Surova ljubav je jedno od njih. Kao i sva ostala njena dela i ovo nosi jednu vrstu realne životne tematike, ali je za razliku od njenih ostalih dela na neki način umekšano i ružna strana životnih problema koji mogu mučiti savremenog čoveka je poprilično ublažena u odnosu na njena druga dela kakvo je, na primer, Priča završava sa nama. Iako sadrži dozu emocionalnog uboda, od starta je delo obasjano nekom vrstom naznake svetlosti koja se nagoveštava u odnosu dvoje mladih ljudi. 

Na početku dela upoznajemo njegove junake, Majlsa i Tejt. Oboje u trenutku upoznavanja grade svoje karijere, on kao pilot, ona kao medicinski radnik. Majls je jedan od najboljih prijatelja njenog brata i ona ga upoznaje baš u onom danu koji je za njega bio jedan od najpotresnijih u životu. Majls je izgubio ono što je najviše voleo i punih šest godina je nesposoban da se nosi sa tragedijom i nastavi dalje sa svojim životom. 

Akcenat na tragičnosti je autorka dala samom činjenicom da su mu se sve loše stvari desile kad je imao 18 godina i bio zapravo još uvek dete. Njegov lik nije kliširan, nije oštećen, nije stereotipan. On je momak koji pati i koji je kao i svako poprilično normalno ljudsko biće sprečen da se pusti ponovo. Bio je veran svojoj prošlosti i patnji punih šest godina, apstinirajući bez odnosa, ali onda, fizički privučen lepom devojkom ulazi sa Tejt u seksualnu vezu, napominjući joj od starta da se ničemu ne nada sem toga što dele u krevetu. 

Ono što je u početku bio obostrani dogovor, brzo se ruši kada Tejt spozna svoja osećanja i počne da ruši pravila. U početku fizički privučena njime, ubrzo počinje da je intrigira njegova tajanstvenost i prošlost što će definisati prekretnicu dela. 

Ono što ćete do kraja otkriti jeste:
Šta će se desiti sa njima? Da li će Majls uspeti raskrstiti sa prošlošću? Da li je istina da srce zaljubljene žene može štošta da preživi? Koliko ljubav iz prošlosti sabotira onu iz sadašnjosti?
 
 Što se tiče kompozicije dela, pisana je veoma zanimljivo. Poglavlja se smenjuju tako što se u jednim nalazi Majlsova tinejdžerska ljubavna priča i njene okolnosti, a u drugim Tejtina ljubavna drama u sadašnjosti. Stil pisanja je jednostavan i dinamičan. 

Subjektivna ocena: Delu ne dajem apsolutno nijednu zamerku. Uživala sam uz Majlsa kao toplog, nežnog momka, kao i uz Tejt, savremenu mladu ženu koja zna šta želi. Ponajviše sam uživala uz njihov odnos, jer mi je suptilno otapao dušu.

Surova ljubav ima moju preporuku kao jedno izuzetno lepo delo u žanru romanse sa primesama blaže erotike i drame.

COVER REVEAL: Hate Notes by Vi Keeland & Penelope Ward


A standalone romance novel published by Montlake Romance
New York Times Bestselling Authors Vi Keeland & Penelope Ward
Release date: Tuesday, November 6, 2018

SYNOPSIS
It all started with a mysterious blue note sewn into a wedding dress.

Something blue.
I’d gone to sell my own unworn bridal gown at a vintage clothing store. That’s when I found another bride’s “something old.”
Stitched into the lining of a fabulously feathered design was the loveliest message I’d ever read: Thank you for making all of my dreams come true.
The name embossed on the blue stationery: Reed Eastwood, obviously the most romantic man who ever lived. I also discovered he’s the most gorgeous. If only my true-love fantasies had stopped there. Because I’ve since found out something else about Mr. Starry-Eyed.
He’s arrogant, cynical, and demanding. I should know. Thanks to a twist of fate, he’s my new boss. But that’s not going to stop me from discovering the story behind his last love letter. A love letter that did not result in a happily ever after.
But that story is nothing compared to the one unfolding between us. It’s getting hotter, sweeter, and more surprising than anything I could have imagined.

Something new.
But I have no idea how this one is going to end . . .


Photo/Cover Details:
Photo Credit: Tijana Vukovic
Model: Dusan Susnjar

PURCHASE LINKS
Add to Goodreads ➜ http://smarturl.it/xys920
Amazon print (Currently on sale for $9.99!) ➜ http://smarturl.it/x5h99h
Sign up for Penelope & Vi’s mailing list now and be the first one notified when it goes live! ➜ https://www.subscribepage.com/Vi&Penelope

Please note: Because Hate Notes is published by Montlake Romance, a division of Amazon, the book will only be available in ebook format on Amazon. A pre-order will become available in October.

ABOUT THE AUTHORS
Vi Keeland
Vi Keeland is a #1 New York Times, #1 Wall Street Journal, and USA Today Bestselling author. With millions of books sold, her titles have appeared in over a hundred Bestseller lists and are currently translated in two dozen languages. She resides in New York with her husband and their three children where she is living out her own happily ever after with the boy she met at age six.

Sign up for Penelope & Vi’s mailing list now and be the first one notified when it goes live! ➜ https://www.subscribepage.com/Vi&Penelope

Do you like texts better than email? Receive text notices of Vi’s new releases by texting the word BOOKS to 77948 You will ONLY receive a text when a new book goes live - no other messages at all!

Find Vi here:
Twitter: @vikeeland - https://twitter.com/ViKeeland
Instagram: @Vi_Keeland - http://instagram.com/Vi_Keeland/

Penelope Ward
Penelope Ward is a New York Times, USA Today and #1 Wall Street Journal bestselling author.
She grew up in Boston with five older brothers and spent most of her twenties as a television news anchor. Penelope resides in Rhode Island with her husband, son, and beautiful daughter with autism.
With over 1.5 million books sold, she is a twenty-time New York Times bestseller and the author of over twenty novels.

Sign up for Penelope & Vi’s mailing list now and be the first one notified when it goes live! ➜ https://www.subscribepage.com/Vi&Penelope

Find Penelope here:
Instagram: @penelopewardauthor http://instagram.com/PenelopeWardAuthor/