Wednesday 2 August 2017

Elle Kennedy - Pogodba (Off-Campus #1)


Izdavač - NAKLADA NEPTUN
The Deal (Off-Campus #1) by Elle Kennedy
★ ★ ★ ★ ★

Serijal Off Campus prati četvoricu studenata sportaša, koji žive i dele kuću van kampusa. Neodoljivi Garrett, Logan, Dean & Tucker ❤

Pogodba je prva knjiga serijala i prati Garretta Grahama, kapitena hokejaške momčadi i studentkinju muzike Hannah Wells.


Hannah i Garrett su studenti Briar univerziteta u Masačusetsu. Iako zajedno pohađaju časove Etike, nikad nisu reč progovorili jedno sa drugim. Posle testa na kojem je Hannah briljirala, a većina učenika popadala, uključujući Garretta, dolazi do prvog kontakta između njih gde je Garrett moli da mu pomogne da popravi ocenu, inače će zbog lošeg proseka ispasti iz hokejaškog tima. Hannah ga dobija, a on na sve moguće načine pokušava da je nagovori, i čak mu je i zabavno jer je prvi put naišao na nekoga ko mu je rekao ne i kome je njegova popularnost odbojna.

"Ne mogu vjerovati. Svaka bi se cura na ovom koledžu pretrgla da mi pomogne. A ona? Ona bježi kao da sam joj rekao da ubije mačku kako bismo je prinijeli kao žrtvu Sotoni. 
Neće me se tako lako riješiti. Hannah Wells očito nije imala posla s puno sportaša. Mi smo svi jako tvrdoglavi. I još nešto imamo zajedničko. Nikada ne odustajemo." 

Hannah se sviđa Justin, igrač nogometnog tima. Koliko god je samouverena u svim životnim poljima, na polju ljubavi, sexa i zavođenja je skroz povučena i nesigurna. Garrett to preokreće u svoju korist nudeći joj rešenje -  ja ću tebi pomoći da osvojiš momka, ako ti meni pomogneš da položim ispit. 
I tako je Hannah sklopila pogodbu sa najpopularnijim momkom na koledžu.  


Tokom podučavanja, Hannah polako upoznaje pravog Garretta i počinje da uviđa da nije samo praznoglavi sportaš. Oboje vuku traume iz prošlosti, otkrivaju svoje najdublje tajne jedno drugom, što ih još više zbližava. Iako je menjao devojke kao čarape, nijedna se nikad nije potrudila ni zainteresovala upoznati pravog Garretta.

"Da budem iskren, katkada se ne osjećam tako cool kao što me ljudi doživljavaju. Gotovo sam siguran da bi vjerojatno promijenili mišljenje kad bi se doista potrudili upoznati me. Ja sam poput onog jezerceta na kojem sam klizao kao dijete. Tako blistavo i glatko kad ga gledaš iz daljine, no kad mu se dovoljno približiš, odjednom postanu vidljive sve izbočine i ispresijecani tragovi klizaljki. Takav sam valjda i ja. Prekriven ožiljcima koje očito nitko ne vidi."


"Trener posmatra Hannu dok se vraća svojim prijateljima, a onda mi se vragolasto nasmiješi. "Slatka je. To ti je cura?"
"Nemam pojma", priznam.
"Aha, tako to obično ide sa ženama. One drže sve karte u rukama, a mi nemamo pojma što se događa.""

Ovo je četvrti put da čitam ovu knjigu, obožavam je. Pre svega obožavam Garreta i Hannah, realni likovi, koji nam kroz celu knjigu izazivaju osmeh na licu. Hannah mi je jedna od omiljenih ženskih likova, duhovita, samouverena, tvrdoglava, oštra na jeziku. Garrett uvek duhovit, iskren i izravan. Ovo je jedna od onih knjiga u kojoj uživaju svi uzrasti, optimistična, zarazna i opuštajuća. Puna duhovitih dijaloga kako između glavnih likova, tako i među sporednim likovima. 
I ne, ovo nije izlizana tema - popularni seksi sportaš i nepopularna štreberka. Elle nije preterivala ni u čemu - fokus joj nije bio na traumatičnim događajima iz prošlosti oba lika. Sve je lepo uskladila - prijateljstvo, ljubav, sex,... i sve to prošarano humorom. To je ono što volim kod ove knjige - smejem se svo vreme. Elle ima odličan smisao za humor 😂😍
Od mene velika preporuka za ceo Off Campus serijal ❤❤❤

""Kako sam, dovraga, mogao tako dugo biti nesvjestan tvojeg postojanja?"
S drugim mi ženama nije zabavno kao s njom. Iznenada se zapitam kako sam mogao dosad živjeti bez zajedljivih primjedaba i iznerviranog gunđanja Hanne Wells."