Friday 4 November 2016

Gijom Muso - Zato što te volim


Izdavač - Vulkan izdavaštvo

Ovo je drama o jednoj ljubavi i uspešnom braku Nikol i Marka.
O prijateljstvu iz detinstva koje ni ružne uspomene ne mogu prekinuti.
Priča uspešnog psihijatra i poznate violinistkinje čiji će životi neočekivano biti promenjeni, i kao vetrom odnešeni, kada nestane njihova petogodišnja ćerka Lajla.
Ono čemu se Mark i Nikol nisu mogli nadati je njen povratak.
Kako je Lajla iznenadno jednog dana nestala u tržnog centru tako se posle pet godina pojavila na istom mestu, ali iz nepoznatog razloga ona ne izgovara nijednu reč…
U ovoj priči autor svojim iskrenim glasom govori o ružnim životnim dramama u kojoj i bogati plaču, pate, greše i umiru kao slabići...
Priznajem ovaj put sam pogrešila u svojoj proceni!
Možda zato što nisam imala velika očekivanja od ove knjige i autora, a možda zato što su glavnu reč vodile moje predrasude...
Roman „Zato što te volim" me oduševio i ostavio bez daha.
Biću iskrena: malo je reći oduševio!

Knjiga ima odličnu priču prožetu tajnama kroz koju se prepliću prošlost i sadašnjost više likova, čiji životi su pukom slučajnosti povezani.
Ali ono što nju čini tako posebnom je njen kraj u kojem se saznaje istina na koju, verujete mi, nikad ne biste pomislili.
Kao što sam rekla ovo je prva knjiga koju sam pročitala od Musoa i sada vidim zašto ga većina vas hvali.

Želju da pročitam ovo delo u meni je stvorio kratak sadržaj knjige koji me malo podsetio na triler(zbog misterioznog nestanka Lajle), a ja obožavam trilere.
Ima još jedan razlog zbog kojeg mi se ova knjiga svidela: citati na početku svakog poglavlja.
Zbog njih sam više puta stala sa čitanjem i razmišljala o poukama koje nose, a svaki od njih na neki način povezan je sa radnjom tog poglavlja.
Posle ove ljudske drame i ljubavne priče definitivno planiram pročitati još knjiga ovog cenjenog autora…


Recenzija by DS Clarke