Sunday 30 April 2017

Odri Karlan - Calendar Girl - Mart/April


Izdavač - Vulkan izdavaštvo
★ ★ ★ ★

Kratak podsetnik - Upoznajemo Miju (25) koja je bez prebijene pare i duboko razočarana u ljubav. Mora na brzinu da nađe milion dolara jer je život njenog oca u opasnosti. Tetka joj nudi posao da svakog meseca glumi devojku jednom uspešnom muškarcu, a zauzvrat dobija 100 000 dolara. Seks nije deo dogovora, a da li će ga biti, zavisi od Mije. Nije ni ljubav deo dogovora, a da li će se desiti... videćemo.
Dvanaest meseci, dvanaest gradova, dvanaest neodoljivih muškaraca.
Moji utisci o prve dve priče - CALENDAR GIRL - JANUAR/FEBRUAR 



Sledeća Mijina destinacija je Čikago, a novi klijent je italijan Entoni Fazano, bokser i vlasnik lanca restorana. Ako ste se ponadali videvši sliku da ćete dobiti "trojku" iliti MŽM, nažalost nije to u pitanju, već je naš italijan homoseksualac. Mia mu je potrebna kao lažna verenica da bi umirio svoju porodicu - majku i četiri starije sestre.

"Prelep poslovni čovek, bokser, unajmljuje pratilju zato što je homoseksualac i nije spreman da to otkrije porodici."

Mlaka mi je ova martovska šema - Entoni i Hektor. Nadala sam se nekog hot seksu (obožavam MM priče), a nisam dobila čak ni pošten poljubac. Dobili smo dva kmezava muškarca i Miu koja izigrava ljubavnog doktora i savetnika.
Ono što mi se svidelo kod ove priče je pojavljivanje Vesa (januarski momak,divaaaan je) što kroz pozive i poruke (scena telefonskog sexa je hot,hot,hot), a zatim i njegovo iznenadno pojavljivanje u Čikagu na jedan dan.

"Ljubio me je onako kako se radi u filmovima kad se muškarac vrati iz rata i konačno vidi ženu koju voli. U osnovi, kao da sam mu bila ceo svet, a on je trenutno bio moj. Bio je topao, prisan, i sve što mi je nedostajalo u životu, što sam želela, a još nisam mogla imati."


"Prošunjao mi se kroz odbrambene mehanizme i iskopao mi rupu u srcu. Deo koji će zauvek biti njegov."

Entoni i Hektor su dobili svoj happily ever after, al su mi skroz pali u drugi plan zbog Mie i Vesa.

"Ljubav je ljubav, i stvarno niko ne može da bira u koga će se zaljubiti niti koliko će ta ljubav trajati..."



Sledeća Mijina destinacija je Boston, a novi klijent je Mejson Marfi - bejzbol igrač, šovinista i ženskaroš. Pravi pravcati prostak bez filtera između mozga i jezika. Aaaa ne, ovde nemamo ljubavni trougao niti trojku ŽMŽ među glavnim likovima. 

"Ovaj tip će biti težak. Bio je uobražen, đavolski privlačan, neprijatan, đavolski privlačan, otvoreno grub, đavolski privlačan, i nezreo. Jesam li zaboravila nešto? O da, đavolski privlačan." 

Mia mu je potrebna da mu popravi imidž i prevasapita ga, međutim vrlo brzo uviđa da je Mejson zaljubljen u Rejčel, svoju agentkinju za marketing. 
Tako da je Mia ovaj put u ulozi provodadžike, u Mejsonu dobija dobrog prijatelja, i ceo mesec joj je ispunjen zabavom, bejzbol utakmicama i druženjem sa igračima. 

"Život s Mejsonom, čim smo prevazišli njegovo kretensko ponašanje, bio je zaista lak. Bio je zabavan, pametan i voleo je život. Osećala sam se mladom posle dugo vremena. Nisam morala ništa drugo da radim osim da budem ono što jesam. Mejsonu sam se sviđala takva kakva jesam. Zapravo, slagali smo se kao dugogodišnji prijatelji, iako su prošle samo tri nedelje. Pronašli smo se." 

Ova priča mi je baš bila hot. Mejsonov prostakluk i dirty talk, njegovo orgijanje sa dve grupi devojke, Mejson i Rejčel. Bejzbol utakmice se premeštaju u Sijetl, što Miju veoma obraduje, jer je tamo februarski momak - francuz Alek.

"Ma jolie, veoma si mlada. Daj sebi vremena da uživaš u životu i svemu što on nudi. Uključujući i telesna zadovoljstva." 


Naravno da se u pozadini priče vrti i Ves. Njihov odnos se poljulja, jer ga u  trenutku samoće Mia poziva na  mobilni, i tad se na njegov telefon javi nepoznata žena. Htela ne htela da prizna, to ju veoma pogodi.

"Seks  je seks. Volela sam seks. Ali seks sa Vesom je bio više od iskustva. Mogao je da mi promeni život. Alek je bio neverovatan u krevetu, bilo je zabavno, čulno, egzotično i divno istovremeno. Neizmerno sam uživala sa njim, ali nisam uključila emocije kao sa Vesom.  Nisam mogla kriviti muškarca što je želeo da pronađe vezu s nekim, da ne bude sam čak ni na kratko, što je delio telo s nekim drugim. I ja sam to uradila."

Mnogo mi se dopala ova aprilska priča i likovi, čak i Mia. Odlična radnja, čak je i autorka opuštenija i smelija. Najviše mi se sviđa povratak Vesa i Aleka u Mijin život, čak i na kratko. Nadam se njihovom prisustvu i u svim narednim pričama. 
A sledeća Mijina destinacija su Havaji.

"Saznanje da je Vesu stalo, da je želeo da ga zapamtim, nadao se da ću mu se vratiti, bilo je sve što mi je potrebno da prebrodim naredne mesece. Ali kao što sam ohrabrivala i Vesa, nameravala sam da živim. Nisam smela dopustiti osećanjima prema njemu da me spreče u onome što sam radila ili u sticanju iskustva koje sam sebi obećala."