Friday 3 June 2016

Sofi Kinsela - Bogomdana domaćica


Izdavač - Laguna

"Zovem se Samanta. Imam dvadeset devet godina. Nikad u životu nisam umesila hleb. Ne umem da ušijem dugme. Ali umem da sklopim korporacijski finansijski sporazum i uštedim svom klijentu trideset miliona funti."

 Ovako sebe opisuje Samanta, londonski advokat, koja je pod neverovatnim stresom. Ona je potpuno fokusirana na svoj posao i mogućnost da postane partner u firmi u kojoj radi. Ali dešava se nešto što ona nikada nije očekivala i u sledećem trenutku ona, bez razmišljanja, ulazi u prvi voz koji naiđe bez ikakvih očekivanja i uputa. Da situacija bude još komičnija, Samanta se bizarnim slučajem zapošljava kao domaćica. Kako se može snaći pravnik sa Kembridža sa koeficijentom inteligencije 158 osim potpuno katastrofalno? Ali Samantu čekaju i mnoga druga iznenađenja ... možda ljudi koji su je greškom zaposlili i nisu tako loši i možda Samanta napokon shvati da joj je zaista potreban odmor i malo sreće i zabave u životu.
Sofi Kinsela piše fantastično urnebesne komedije koje prosto moraju da vam izmame osmeh na lice. To je i slučaj sa ovom knjigom - Samanta je fenomenalan ženski lik u kom će se mnoge moderne žene pronaći (hm... ja jesam) i devojka koja tek prinudno shvata da posao nije sve u životu. To mi se uvek sviđalo kod Sofinih likova - ona uvek uspe da prikaže snažne žene koje teže tome da spoje posao i zadovoljstvo. Upoznajte takođe i jednog jako interesantnog i divnog momka pod imenom Natanijel i jednu ludu ali brižnu najbolju prijateljicu koja će vas podsetiti na vašu.
Ovo je po meni knjiga koja se čita u jednom dahu i koja će vas zagarantovano nasmejati. Ja joj se već drugi put vraćam i zaista mi uvek popravi raspoloženje. Ipak je to Sofi Kinsela, kraljica čik - lita! Želite da se opustite i nasmejete? Ovo je knjiga za vas.

Recenzija by Una Kavazović 

No comments:

Post a Comment