Monday 23 January 2017

Olivija Ardi - Pokloni mi Pariz


Izdavač - Laguna
Olivija Ardi - POKLONI MI PARIZ
★ ★ ★ ★ ★

"Grad sa hiljadama nijansi,svaki čovek,jedna boja..."

Jolanda je učiteljica iz Valensije koja radi sa decom oštećenog sluha.Radeći kao zamena u školi,u jednom momentu dobija otkaz. Dečko joj predlaže da odu u Pariz na romantični vikend,što ona odmah oduševljeno prihvata, jer je oduvek htela da poseti grad o kojem joj je otac pričao i da tako popuni svoje porodične praznine.Umesto u hotel,Aleho je iznajmio stan na sedmom spratu jedne zgrade bez lifta,a zatim je posle par sati raskinuo sa Jolandom.On odlazi,a Jolanda dobija ponudu od zgodnog stanodavca Patrika da živi sa njim u stanu i da mu pomogne na projektu "Pokloni mi Pariz",kratkometražnom filmu o čarima Pariza.

"Potrebno mi je da vidim grad kroz tebe. Tvoj pogled je čist,radoznao,prijemčiv poput pogleda novorođenčeta koje prvi put otvara oči."
To ju je zagolicalo.Znači,motociklista koji igra ragbi bavi se sedmom umetnošču.Projekat je delovao veoma zanimljivo."

Jolanda je divnaaaa. Ima 30 godina,zabavna,pametna,oštrog jezika. Pomalo je nesigurna,jer ju je isfrustrirana majka ceo život gušila i prebacivala za sve i svašta.A ni sa muškarcima nije imala sreće.

"Kakve veze ima ono što se nalazi spolja,Jolanda?Odevena ovako ili onako,ti ne prestaješ da budeš ti - ukazao je;i uhvatio je za obe ruke. - Kad sam rekao da muškarci vide u tebi nekog sebi ravnog,mislio sam da otkrivaju ženu sa kojom može da se razgovara,u krevetu i van njega. To te pretvara u pretnju za mnoge. Dodaj tome taj tvoj pogled nedostižne boginje,možda se boje da nisu dovoljno dobri za tebe."

Patrik...uffffff...na prvu loptu sirov,grub i bez manira,ali izuzetno zabavan,sexy i velikog srca.Bajker,ragbista, reditelj. Jolanda je osveženje u njegovom životu i uspeva da zaleči njegove rane iz prošlosti.

"E pa,ti mene prilično uznemiravaš - izjavio je nabranog čela,milujući njen nos svojim,pokretom malo zavodničkim a malo kažnjavajućim.
- Zašto?
- Više mi je stalo do tebe nego do mog motora - promrmljao je. - A to počinje da me brine."


"U njegovom naručju se nije bojala ničega.On je bio njeno sidro,strast,nežnost;sve što nije pronalazila u drugim muškarcima."


"Ne znam mnogo o ljubavi - priznao je. - Međutim,to je valjda nešto što se ne povinuje časovnicima i kalendarima. Dogodi se i to je to - priznao je,misleći na to što oseća prema njoj."

Knjiga obiluje humorom,i svo vreme mi je bio osmeh na licu,davno nisam pročitala ovako divnu i zabavnu knjigu 💓 Hvala Kristini i Milici za preporuku 💓

"- Što su ti simpatične stanarke,zar ne?
Okrenuo se da je upitno pogleda,i videvši da prikriva neraspoloženje,osmeh mu je postao još širi,odraz čistog muškog ega.
- Ne mršti se - izvinuo se namigujući. - Da su muškarci,gledali bi tebe.
Trepnula je uz kiseo osmeh.
- Kakve sam sreće,sigurno bi bili gejevi i gledali tebe - izjavila je pre nego što je napustila balkon i ostavila ga samog sa klubom obožavateljki."

Pored Patrika,Jolanda upoznaje i par šašavih komšinica,i jednu posebnu osobu za koju ju je otac ceo život pripremao. I kako posle svega toga lepog što joj se desilo da napusti Pariz? 

"Nikad neću dozvoliti da zbog mene ostaviš išta što ti je bitno.Ali ne bi bilo pošteno prema sebi da prighvatim način života koji ne želim.Volim te,Jolanda,više nego što možeš i da zamisliš.Pokušao sam da živim po tvome,ali praznina koju ostavljaš je nepodnošljiva.Ne krivi sebe,ja sam taj koji je pretrpeo poraz. To što ti i ja imamo tako je veličanstveno da odbijam da gledam kako ga vreme i razdaljina pretvaraju u nekakvu otrcanu ljubav..."

Hoće li uspeti veza na daljinu i šta na kraju čeka ovaj divan i šašav par?
Preporuka svima,knjiga je fantastična!Zabavna,seksi,romantična.Tako jednostavno i prizemno napisana, realna. 

Još recenzija za ovu knjigu:


No comments:

Post a Comment