Thursday, 17 November 2016

Drina Steinberg - SJAJ BEZDANA (Purpur Arkone #3)


Knjige možete poručiti na sajtu autorke PURPUR ARKONE TRILOGIJA
Accessories MAJCE,NAKIT,ŠOLJE  

Recenzija za prva dva dela trilogije možete pročitati ovde MIRIS NASLEĐA & ZEMLJA MRAZA

Znam da bih vas sad mogla u par rečenica uvesti u sami početak trećeg dela, ali ne želim.. Ne zato što vas želim mučiti, već zato što je mnogo bolji osećaj kada otvorite korice te prelepe knjige bez ikakvih pretpostavki, a zatvorite opamećeni i osvojeni istinom. Kao što sam ja…
Ali priznaću vam jednu stvar, duboko u sebi očekivala sam da će ovaj deo biti najbolji. Oni mali delovi Prologa sa kojim nas je smirene održavala Isidora pokazali su mi da nas ponovo čeka dobro smišljena priča, ali i zanosi bog Jarilo koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.


 U trećem delu nastavlja se borba između dobra i zla, širi na mnogo veće razmere i izvlači mržnju sa obe strane. Ovaj put sve je na cedilu, jer bog rata može izgubiti svoju bitku… Nakon iznenađujućeg završetka druge knjige trilogije „Purpur Arkone” ništa više nije isto. Na jednoj strani stoje Jarilo i njegova ćerka Bejla, dok na drugoj stoji Purpur.
Autorka Drina osim što je ovaj deo nadovezala na radnju iz prvog i drugog, u njega unela je sve ono što nisam očekivala. Ovo više nije samo borba između dobra i zla, ovo je glasni vrisak majčine boli koja traži deo sebe. Koja treba ono što joj je oduzeto, ono što joj je on oduzeo. Njeno dete. Ali i borba ženske untrašnjosti koja voli čoveka nakon svih tih bezvrednih obećavanja.


Treći deo pun je emocija, koje su na površinu stvarnosti izvlačile moje. Mržnja, strast, ljubav, laži, izdaje i jedna velika tajna…to je ono što vas čeka! Ali i mnogo više. Zaboravite na onu vrckavu, ludu Purpur i spremite svoje srce za lavicu koja se bori za njeno, lavicu čije srce će biti zatrovano mržnjom. Spremite se na još besnijeg, ali i ranjivijeg boga rata i budite sigurni da vas čeka priča koja će osvojiti vaša srca, likovi bez kojih više neće moći živeti… Jer Alekova i Purpurina priča ostavlja trag u srcu i diši…  

Recenzija by DS Clarke 

No comments:

Post a Comment