Friday 23 March 2018

Lorelin Pejdž - Prvi dodir


Izdavač - LAGUNA

Kad je knjiga izašla mnogi su napisali da su očekivali više a da to nisu dobili. Meni se knjiga baš baš baš sviđa. Priča o životu jedne devojke koja je posle razuzdanog života rešila da krene ok putem, da bi je u nekom trenutku okolnosti navele da bude ono što ne želi, ona od pre. Tu je i Riv koji je mmm i baš onakav kakav treba da bude. Opasan i dominantan, pun samopouzdanja, lep i zarazan .Bije ga glas da je na ivici, u mutnim poslovima a kad se zagrebe pametan, predan i kad se osvoji ništa više nego osoba koja je željna ljubavi. Igra mačke i miša u početku mami osmejak na licu kroz čitanje.Nadmudrivanje i zavođenje.

„O, ti si od onih žena.“ Ustao je zajedno sa mnom i pružio mi peškir na čijoj je ivici zlatnim slovima izvezeno ime Salis. 
„Dobro“, rekla sam i obmotala frotir oko krajeva kose. „Zagrizla sam mamac. Kakve su to žene?“
„One koje ne prihvataju pomoć od muškaraca.“
Postojalo je vreme kad ništa nije bilo dalje od istine. Mnogo sam zavisila od muškaraca, oslanjala se na ovog ili onog kako bih dobila krov nad glavom, hranu, odeću i zabavu. Ali to je bilo pre mnogo godina. Sad se oslanjam samo na sebe. To je možda najteži deo uloge koju moram odigrati – predavanje kontrole koju sam stekla. Potčinjavanje.
"Ipak sam je prihvatila, uzimajući tvoj peskir.’’
 
Boreći se da sazna istinu o drugarici koje nema, uplešće se u mrežu sopstvenih osećaja koji se bude u njoj. Ljubav, poklanjanje duše, misli i svaki otkucaj srca njemu za koga misli da je opasan a opet krijući od njega da mu se svakog sekunda predaje sve više i više iako zna da ne bi smela, je zanimljiva igra koja prožima knjigu.
 
U toku čitanja sam zaboravila da knjiga jelte ima i drugi deo pa sam priželjkivala kraj bez Amber. U fazonu živeli su srećno dugo, dugo. Ali drugi deo će odlučiti. Poslednje stranice sam čitala i nisam verovala da će se mučenje nastaviti. Ostaje da vidimo za kojom će Riv krenuti. Onom koja ga je dotukla i iz njega izvukla najgore moguće ili onom pred kojom se svi njegovi zidovi spuštaju. Sve u svemu knjiga je super, ima svega. Od onoga da je poverenje bitno, do napetosti, dobre i loše granice, od leptirića, izazovnosti, flerta. Stalno u nekom iščekivanju i želji da se završi baš onako sladunjavo. Ono što sam očekivala to sam i dobila, ali baš!!!
 
 

1 comment: