Friday 14 July 2017

Odri Karlan - Calendar Girl - Maj/Jun


Izdavač - Vulkan izdavaštvo
★ ★ ★

Kratak podsetnik - Upoznajemo Miju (25) koja je bez prebijene pare i duboko razočarana u ljubav. Mora na brzinu da nađe milion dolara jer je život njenog oca u opasnosti. Tetka joj nudi posao da svakog meseca glumi devojku jednom uspešnom muškarcu, a zauzvrat dobija 100 000 dolara. Seks nije deo dogovora, a da li će ga biti, zavisi od Mije. Nije ni ljubav deo dogovora, a da li će se desiti... videćemo.
Dvanaest meseci, dvanaest gradova, dvanaest neodoljivih muškaraca.
Moji utisci o prethodnim knjigama:



Ovaj mesec Mija dospeva na havajsko ostrvo Oahu gde je, zahvaljujući svojim oblinama, angažovana kao glavni model u modnoj kampanji "Lepota dolazi u svim veličinama". Ovaj mesec planira da se zabavlja, da se oslobodi stresa, i da prihvati da neće večno biti sestrina zaštitnica. Mija teško prihvata da joj je sestra odrasla, da ima divnog momka, da Medison ima još nekog pored nje i da nisu više same. Da Mija više ne mora da bdi nad njom.

"Tako sam malo vremena posvećivala svojim željama, snovima i potrebama da više nisam ni znala šta je to. Trebalo je da otkrijem šta je zapravo moje sve. Kako to izgleda? Šta želim da radim kad se ova godina završi? Kao da sam samoj sebi postavljala isto pitanje koje odrasli postavljaju deci. Šta želiš da budeš kad porasteš? Napuniću dvadeset pet ove godine, a blage veze nisam imala šta želim od ostatka svog života."

Partner u fotografisanju joj je Taj Niko, Privlačan, ogroman muškarac  išaran plemeskim tetovažama. Kupaći kostimi, sunce, okean, surfovanje i seksi Samoanac. 

"Taj Niko nije radio ništa polovično u spavaćoj sobi. Postalo je izrazito jasno za ovo kratko vreme što smo proveli zajedno da se daje ceo u pružanju zadovoljstva."


"Bio je muškarac za kakvog bi se žena rado udala kad ga upozna. Naravno, mi smo se zabavljali, ali tu se radilo o seksu i prijateljstvu, a ne o ljubavi i posvećenosti. Sinoć je bilo za priču. Noć čistog, prljavog seksa. Onog koji svaka žena želi, ali retko dobija." 

Kad sam videla da je ova priča na Havajima, odmah mi je na pamet pao Jason Momoa, ufffff njami. No, Mija je odmah na početku knjige muškog lika opisala kao Dwaynea Johnsona, i time mi delom pokvarila knjigu 😂 Jeste, mogla sam ja i dalje da zamišljam Jasona, al nije mi išlo. 
Seks je bio fantastičan, suroviji i siroviji. Autorka je sve slobodnija.
Mia je došla na ostrvo nesrećna zbog mnogo čega - porodice, veze i posla. Ali uz pomoć Taja sve se menja, Mija se dobro zabavlja, uživa u trenutku, uživa u životu. 




U junu, Mija dospeva u Vašington, gde na poslovnim sastancima glumi devojku za ukras Vorenu Šipliju (65). Jedan od najbogatijih ljudi, udovac, i godinama potajno u vezi sa svojom domaćicom Ketlin koja mu vodi domaćinstvo. Mija ovaj put ponovo izigrava provodadžiku. Ono što Miji skreće pažnju je Vorenov zgodni sin Aron, mladi senator. Međutim ubrzo uviđa da Aron nije baš toliko divan, biva fizički povređena i na pomolu je politički skandal. 
Dokaz da posao pratnje nije uvek sjajan i bajan, i da nikad ne znaš na kakvog manijaka ćeš da naletiš. 

U ovom delu ponovo se na scenu vraća Ves, januarski momak, prema kome Mija gaji jaka osećanja. Seksi SMS-ovi, vrući razgovori preko telefona, ubeđivanje, priznanja.... ali Mija i dalje istrajava da odradi posao do kraja. Iako su se dogovorili da budu prijatelji, osećanja između njih su snažna, i neprestano povređuju jedno drugo.

"Muškarci s kojima sam bila pre njega, oni kojima sam se posvetila, potpuno su me povredili, slomili i doveli do toga da se razočaram u ljubav. On mi je povratio veru u muškarce, veru da bih i ja mogla imati nešto što svaka žena u svemiru sanja da ima. Pravu ljubav. Samo što je sad nisam mogla imati. Ali s Vesom, iskusila sam vođenje ljubavi po prvi put i to neću nikad zaboraviti niti se toga odreći. Ta noć mi je bila najlepši trenutak u životu. Konaćno sam se osećala sela... voljena. Šta god mi budućnost donese, uvek ću imati to." 


"Bio je ovo đavolski mesec. Utvrdila sam tri činjenice koje nikad neću zaboraviti. Prvo, Ves je bio moj prokleti kriptonit i morala sam paziti da se zaštitim ako sam želela da izdržim još šest meseci. Drugo, nikad ne treba suditi knjizi po koricama, čak i kad se pojavljuje u smrtno privklačnom odelu, sa političkim položajem i neograničenim finansijama. I treće, prijatelji su porodica koju čovek bira, a ja sam imala najbolje prijatelje i porodicu na planeti. 
Da, život je čudan, ali ja ga živim iz sve sbnage. Prihvatam svaki dan i trudim se da doživim što je više moguće. Prihvatam i dobro i loše, pa čak i ono ružno, jer je sve to deo procesa."