Tuesday 14 June 2016

Sali Grin - Trilogija Poluživot

Ako ste zaluđenik fantastike i nerealnih svetova u koja možemo da zavirimo samo kroz fenomenalno osmišljena dela, onda bi trilogiju "Poluživot" trebali da stavite na svoju listu "za čitati."
Jer autorka je svojim talentom u ovim knjigama otvorila portal jednog sasvim drugog sveta u kojem žive vešci i veštice kojeg do sada nisam sretala u drugim.

Izdavač - Evro Book

Prvi deo "Bela vrana" otkriće nam svet u kome su lovci elitni odred belih veštaca i veštica kojeg uglavnom čine žene.Savet koji vodi zakon u ovom svetu unajmio je ovu grupu da po svetu traži i ubija crne vešce i veštice. Dok se rat sve više pogoršava neupućeni, sasvim obični ljudi, ne znaju šta se tajno odigrava ispred njihovih očiju.Crni vešci i veštice na lošem glasu su zbog svojih mračnih i jakih moći, pogotovo od kad svetom hoda i ubija ozoglašeni Markus.

"Moćna stvar kod mržnje je to što ona izbriše sve ostalo, tako da ti više ništa drugo nije važno."

Nejtan Birn, glavni junak ove trilogije oduvek je morao da se dokazuje i hoda po tankoj liniji koja ga deli između belih i crnih natprirodnih bića. Jer on je i jedno i drugo. U njemu teče krv bele veštice i crnog vešca Markusa.
Samo odrastanje za njega će biti veoma mučno, jer ovog dečka crnih očiju u kojima se ogleda ponor mučiće čudni znaci njegovog tela.
On nije ni svestan da njegov svaki sledeći rođendan donosi ozbiljne promene i tri dara koja bi trebao dobiti sa svojih sedamnaest godina.
Da li će u njemu prevladati bela strana ili će krenuti očevim stopama ubice?
Može li verovati belim vešcima, ili se pouzdati samo u crne? I ko je ustvari Nejtan Birn?
Sva ova pitanja mučila su me u toku čitanja i još više pojačavala želju da dođem do samog kraja ovag napetog romana.

"Ubijanje ti je u krvi, Nejtane, tako si sazdan."

 

Izdavač - Evro Book
Nakon fatalnog kraja prvog dela ove trilogije Nejtan sada ima sedamnaest godina, ali je u bekstvu! Ceo svet natprirodnh bića okrenuo se protiv njega. Bele veštice ga progone, a crne mrze. Za njega sve je krenulo naopako.
Izgleda da ovaj polutan, polucrni-polubeli veštac ne pripada ni jednima ni drugima. Da stvar bude još gora izgleda da se u njemu krije jedna velika opasnost, smrtonosna po ceo svet.
Da li je moguće vratiti nekadašnji svet u kome bele i crne veštice i vešci nisu neprijatelji, ili je on zauvek nestao, jer ih je zavadila ljubmora i suparništvo.
Može li ovaj drugačiji veštac opet ujediniti crne i bele vešce, ili će ovaj rat zauvek da se nastavi?

"Ti si crni veštac, Nejtane. Tamniji si od mnogih crnih veštaca koje znam. Ne bi trebao da imaš ništa sa njima, sa belim vešcima."

Dok sam bila na početku čitanja ovih dela pomislila sam koliko su samo čudne, ali na pozitivan način, jer stil pisanja kojem se okrenula autorka mnogo je drugačiji.
A likovi se razlikuju od svih drugih.
Ovo fantastika u kojoj se krv proliva u mnogim količinama, gde nema ljubavi, već samo borbe za novi dan, dok izdaja vreba sa svih strana.
I moram da kažem da mi je prvo deo bio odličan, dok je drugi na trenutke bio dosadan zbog nekih detalja, ali je kraj ubedljivo pobedio! Zbog toga sad nestrpljivo čekam treći.

Ako ste radoznali ili možda neodlučni kao što sam bila ja, onda brzo uzmite ove knjige u svoje ruke i ovoj priči pružite priliku. Upustite se u jedan sasvim drugi svet koji se razlikuje od svega što ste čitali do sad.

Recenzija by Dragana Stojanović

HIT LETA:Na krilima ljubavi - Amoreta

Amoreta je stvorena za vas, osmišljena da vas zabavi i opusti, da vam vrati osmeh na lice i okrepi dušu. Ona vam donosi tople, ljubavne priče i servira ih isključivo da biste u njima uživali. Amoreta je vaš odmor, razonoda i predah. Ona postoji da bi vaše srce bilo ispunjeno kada zatvorite knjigu. Amoreta i vi, na krilima ljubavi.




Amoreta je osmišljena kao prvi imprint kod nas koji će objavljivati isključivo ljubavne romane. Pokazalo se da našem tržištu nedostaje specijalizovani izdavač ove literature, koji će najširoj publici, po više nego pristupačnim cenama, ponuditi knjige koje favorizuju isključivo pozitivne vrednosti: ljubav, porodicu, toplinu i zajedništvo.

Posebna i svoja, Amoreta prati sve zahteve ovog žanra, od izgleda knjige, kvaliteta teksta, likova i zapleta sve do srećnog kraja, koji jeste preduslov onoga što se zove ljubavni roman. Čitateljke i čitaoci slobodno mogu da odaberu bilo koji roman u okviru Amorete sigurni da će provesti prijatno vreme uz knjigu, da ih niko neće bombardovati ružnim slikama i neprijatnim razmišljanjima, već da će uživati u lepoti i pričama od kojih srce ponekad zadrhti ali na kraju bude zadovoljno i spokojno.
 
Amoreta je podeljena u nekoliko edicija. Prva edicija pod nazivom Voleti večno donosi storije o ljubavima koje traju, tinjaju i rađaju se ponovo, ne obazirući se na vreme. Ljubav i vino je naziv sledeće edicije u kojoj pratimo romanse lepih i pametnih devojaka koje nose imena po vrstama vina i opijaju poput njih. Edicija Bebe donose sreću govori sama za sebe, jer jedan od likova u ovakvoj ljubavnoj priči uvek je beba, koja će vas očarati, a oko nje se sve vrti. Misterije ljubavi je poslednja edicija zasad, a ona pred čitaoce donosi sve neuhvatljive, romantične storije u kojima iskra ljubavi misteriozno zapali požar onda kada se najmanje nadamo.
 
Širom Srbije možete kupiti prva dva izdanja Amorete: „Tragovima srca“ Kerolajn Džonson i „Ukus poljupca prelepe Šardone“ Heder Hejford.Izdanja Amorete po ceni od 249 dinara možete naći u svim marketima, kioscima, knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtu www.amoreta.rs, kao i u svim bolje snabdevenim knjižarama.
 
Kerolajn Džonson 
TRAGOVIMA SRCA  
 
 
Prvi roman iz edicije Voleti večno
Iskrena ljubav uvek pronađe svoj put.
Đina Stjuart se razvela, deca će čitavog meseca biti s bivšim mužem a ona se vraća u rodno mesto da pripremi kuću svojih roditelja u kojoj će sa decom provesti ostatak leta. Istog dana, na njenim vratima se pojavljuje Itan. Još u detinjstvu se zaklela da sa Itanom nikada više neće da razgovara jer je bila zaljubljena u njega, a on ju je izdao. Međutim, to je bilo pre mnogo godina i sada sve to izgleda šašavo.
Itan je bio uspešan sportista. Sada je završio sportsku karijeru, ali je ubrzo nakon toga okončao i svoj brak. Vratio se u rodni kraj i u zaostavštini svoje bake pronašao pisma koja joj je slao Đinin deda. Kada je čuo da se Đina vratila, donosi joj pisma, a tada počinju dve ljubavne priče. Prva, topla i zabavna, odvija se u sadašnjosti, a druga, dostojanstvena i uzvišena u prošlosti.
Životna, ljubavna storija između babe i dede junaka, prepliće se s ljubavnim dogodovštinama njihovih potomaka i utiče na događaje u sadašnjosti. Hoće li Đina i Itan imati drugu priliku? Mogu li da veruju jedno drugom i da pronađu pravu ljubav?
 
Goodreads link ➜  Kerolajn Džonson - TRAGOVIMA SRCA 


Heder Hejford 
UKUS POLJUPCA PRELEPE ŠARDONE


Prvi roman iz edicije Ljubav i vino 
Bogatstvo, slava i lepota tope se u vinu ljubavi.
Šardone je prelepa blondina, srednja ćerka velikog Ksavijera Sen Pjera, poznatog po skandalima, ogromnim vinogradima i vinima koja pravi. Rešena da popravi lošu sliku svoje porodice u javnosti, Šardone se sprema da osvoji nagradu na dobrotvornom takmičenju i time pomogne ugroženim doseljenicima. Međutim, ne sanja kakvog rivala će imati na trkačkoj stazi i raskošnim prijemima, nespremna na izazov koji se zove Rajder Mekbrajd.
Mnogo pre no što se njegovo lice pojavilo na naslovnim stranama tračerskih magazina, Rajder Mekbrajd je rastao u radničkoj porodici i vodio računa o braći, sestri i majci, pošto mu je otac nastradao u nesreći. Rajder sve zna o sestrama Sen Pjer, ali tek kada počne da se takmiči s atraktivnom Šardone, shvata da će to biti i borba sa sopstvenim srcem, bitka koju je slatko izgubiti.
Bogata naslednica i poznati glumac, u početku suparnici, sve više postaju zainteresovani jedno za drugo. Blizina i posvećenost istom cilju čine svoje, ali javljaju se i aveti prošlosti koje se nadnose nad njih. Hoće li iskrena ljubav biti jedini pobednik? 
 


USKORO U PRODAJI

Misti Sajmon
BUKET ZA MOJU VOLJENU


Prvi roman edicije Bebe donose sreću
Za muškarca u nevolji, prava žena je jedini spas.
Dekster Zigrej je do guše u pelenama i flašicama, a zatrpan je ugovorima, sudskim predmetima i spisima. Ne zna gde da se okrene. Pri tome ­­­­­– beba i nije njegova. Otac deteta, koga je majka samo ostavila na kućnom pragu, Deksterov je mlađi brat. On je otišao da „sredi stvari“ i nestao. I Deks bi voleo da nestane, ali za njega je nezamislivo da ostavi bespomoćno stvorenje o kome brine.
Zoi Bredli, uspešna mlada cvećarka, mesecima vešto izbegava sve zamke koju pred nju postavlja Kazanova u liku Deksa Zigreja, koji svakoga dana na drugu adresu šalje buket cveća. Međutim, kada se on pojavi na vratima cvećare sa bebom tražeći dadilju, ona ne može da odoli ni snažnom muškarcu pred sobom, ni nežnoj devojčici u njegovom naručju.
Deksu je potrebna pomoć, detetu nežna ženska ruka, a Zoi jedina u okruženju ima vremena da priskoči. Da li će ova nametnuta prisnost pomoći Zoi da shvati ko je pravi Deks i hoće li im tuđa beba smetati ili će im pomoći da razumeju svoja duboka osećanja?
 
Ajla Grej
LUKA SPASA 
 
Prvi roman edicije Misterije ljubavi
Pobegla je od neprilika, našla se u zagrljaju mračnog stranca.
Devon Braun je pobegla od maćehe i polusestre jer više nije mogla da izdrži njihovu torturu. Rešila je da prethodni život ostavi za sobom. Preselila se na živopisno, udaljeno ostrvo puno turista i ribara. Kada se zaposli u lokalnom baru, upoznaje lučkog kapetana Kera. Iako nije planirala da u svoj novi život primi i muškarca, ovaj zagonetni, mračni čovek pun tajni polako krči put do njenog srca.
Ker je zgodan, ćutljiv muškarac, koji na sve načine izbegava bilo kakvu ozbiljniju vezu. U prošlosti je jako povredio one koje je voleo, povučen je u sebe i ne veruje mnogo ljudima. Pogotovo ne strancima. Međutim, Devon lako pronalazi način da dopre do njegovog ranjenog srca.
Njihovu ljubavnu priču, punu strasti i obrta, na iskušenje će staviti njena ljubomorna koleginica, umešaće se i ilegalni trgovci pićem kojima smeta pošteni lučki kapetan, a prošlost će im disati za vratom. Postoji li sila koja je jača od svega? 
 
 
Edicija: Voleti večno
Kerolajn Džonson - TRAGOVIMA SRCA - U PRODAJI
Darsi Landin - SUSRET SA SUDBINOM
Džin Adams - SNOVI NAŠE MLADOSTI
 
Edicija: Ljubav i vino
Heder Hejford - UKUS POLJUPCA PRELEPE ŠARDONE - U PRODAJI
Heder Hejford - UKUS POLJUPCA NESTAŠNE MERLO
Heder Hejford - UKUS POLJUPCA ZANOSNE SOVINJON
Heder Hejford -UKUS POLJUPCA EGZOTIČNE SAKE
 
Edicija: Misterija ljubavi
Ajla Grej - LUKA SPASA
T. D. Džouns - TRAŽI SE PRAVI MUŠKARAC
 
Edicija:Bebe donose sreću
Misti Sajmon - BUKET ZA MOJU VOLJENU
 
 
***Meni ostaje da poželim puno sreće u radu novoj izdavačkoj kući u Srbiji,ovo nam je baš,baš trebalo.Da se ne zaustave samo na ovim izdanjima,i da nam izdaju mnogo dobrih knjiga.***