Wednesday 5 April 2017

Odri Karlan - Calendar girl - Januar/Februar


Izdavač - Vulkan izdavaštvo
★ ★ ★

Možete pročitati sjajnu recenziju za ovu knjigu na blogu KLJUČ ZA KNJIGU

Već sam na stranici objasnila da ovaj serijal ima 12 relativno kratkih priča (za svaki mesec po jedna) i da su naši izdavači spajali po dve,tri priče u jednu knjigu. U Srbiji je izdavač Vulkan izdao prve dve priče.



Upoznajemo Miju (25) koja je bez prebijene pare i duboko razočarana u ljubav. Mora na brzinu da nađe milion dolara jer je život njenog oca u opasnosti.
Tetka joj nudi posao da svakog meseca glumi devojku jednom uspešnom muškarcu, a zauzvrat dobija 100 000 dolara. Seks nije deo dogovora, a da li će ga biti, zavisi od Mije. Nije ni ljubav deo dogovora, a da li će se desiti... videćemo.
Dvanaest meseci, dvanaest gradova, dvanaest neodoljivih muškaraca.

"Upravo mi je sinulo da mi je život kakvim sam do tada živela završen. Više neću izlaziti na obične sastanke sa momcima - nije da sam ih imala u poslednje vreme. Neće više biti audicija, moja glumačka karijera u povoju ostaće samo daleka uspomena... Sad sam bila devojka za iznajmljivanje. Svakog meseca biću dodeljena drugom muškarcu. Ovo će biti laka lova. Zgodan fraer, neću se zaljubiti u njega, ubistvena gajba s pogledom i nove odeće preko glave."

"Januarski momak" je scenarista, reditelj + seksi surfer - Veston Čarls Čening III.
Dobar momak, nije uobraženi, razmaženi milioner. Mija mu je potrebna da ga prati na poslovnim večerima i predstavlja mu štit od razuzdanih sponzoruša.
Svide se jedno drugom na prvi pogled, brzo završe i u krevetu (zbogom pravila, zbogom pameti). Ves je super hot, zna sa rečima, a bogami je dobar i na delu. Me like it!


Zbližavaju se i više nego što bi trebalo. Ves joj čak nudi pomoć da otplati dug za njenog oca da se ona ne bi svaki mesec išla od muškarca do muškarca. No,bože moj ona nije dama u nevolji, njoj ne treba princ na belom konju da je spasi, sve će to ona sama da odradi. Blah... cura je jednostavno željna avanture.

"Nadala sam se da će mi i ostali klijenti biti kao Ves. Da će raditi mnogo, a da ću im biti potrebna vrlo malo. Svakako, biće mi teško da ostavim Vesa. Pitala sam se hoće li tako biti i sa ostalim klijentima. Ptrijalo mi je vreme koje smo provodili zajedno, i seks, koji je bio strastven preko svake mere."

Ves se zaljubiška. Na rastanku joj izgovara reči "Zapamti me", i daje joj ključ svoje kuće, da mu se vrati kad završi posao. Hoće li mu se Mia na kraju vratiti?


"Februarski momak" je slikar, francuz - Alek Diboa.
Opušten i pomalo čudnjikav, radoholičar, izgubljen u svom svetu, Mija mu je potrebna kao muza. Ovaj put Mija potencira seks, i to vrlo brzo (zbogom pravila, zbogom pameti)

"Razmišljaš li ikad o nečemu drugom osim o poslu?" 
"Misliš na činjenicu da želim da te ljubim dok ti ne oduzmem dah? Ili činjenicu da bih ti, kad bih mogao, iscepao majcu i usisavao ružičaste bradavice dok ne počneš da me preklinješ da vodim ljubav s tobom?"


Mnogo zabave i žestokog seksa sa francuzom, ali uprkos tome, Mijine misli i dalje lutaju prema januarskom muškarcu. 

"Ves me je zamolio da ostanem. S njim. Zbog njega. I tako smo nas dvoje mogli postati mi. 
Ves je bio sve što sam u životu želela od muškarca, pa i više od toga, ali nije bio moj. Možda jednog dana, ali ne sad."
 
Hmmm, imala sam velika očekivanja od ove knjige, pa sam malo ostala razočarana. Prvi deo "Januar" mi je bio dosta slab, neke seks scene prekinute (to najviše mrzim), zbrzano, Mija skroz iritantna, jedno radi, drugo govori, treće misli. I išla mi je na živce sa njenim potenciranjem "moja velika,lepa zadnjica, moje velike, lepe grudi". 
Jesus fucking Christ ženo, ukapirali smo da si zgodna! Ono, klasična praznoglava tuka 😒
Ves je već druga priča, mnogo mi se svideo, i on je i izvukao taj prvi deo da na nešto liči. 
Drugi deo mi je ispao dosta bolji, Francuz je njami. Manje seks scena, a dobijamo više uvid u Mijin život. Čak mi je i ona za nijansu bolja, vidi se mali napredak u daljoj priči.

"Dao mi je spoznaju da nisam samo obična Mija, sestra, ćerka, prijateljica. Žena sam. Žena sa osećanjima, željama, težnjama..."

Ono što je dobro napisano jesu seks scene (bar ono što nije prekinula) pogotovo u drugom delu. Ja svakako nameravam da čitam ovaj serijal do kraja. Radnja i ideja mi je odlična, samo za sad slabo realizovana, i nadam se da će se to u daljim nastavcima popraviti, kao i iritantna Mija. Najviše me zanima kakvi će se sve muškarci pojavljivati, i kome će se Mija na kraju pokloniti svoje srce. 😇
"Martovski momak" je Italijan, vlasnik lanca restorana - Entoni Toni Fazano.




Holi Blek, Kasandra Kler - Gvozdeni ispit


Izdavač - Laguna

"Magovi ne mare ni za kog i ni za šta, stalo im je samo do toga da unaprede svoje učenje. Kradu decu od porodica. Čudovišta su. Eksperimentišu na deci. Oni su razlog što ti je majka mrtva."

Ovo je ono čemu je Kaluma Hanta otac učio celog života - magija je loša, dovodi samo do destrukcije iako se često ne čini tako i Kalumov cilj mora biti da padne ulazni test za Magisterijum. Ali šta se dešava kada Kal, uprkos svim preprekama i sopstvenim pokušajima sabotaže, ipak zasluži svoje mesto u ovoj legendarnoj ustanovi. Šta se dešava kada počinje sticati prijatelje, opreznu Tamaru i poštenog Arona, i polako se navikavati na život okružen magijom?

 
Pred njim će se naći brojni problemi, teške odluke koje će morati doneti sam, izdaje koje će promeniti sve ono što je mislio da zna, ali i događaji koji će mu pokazati da nije sve crno i belo. Ova knjiga će vas dočekati sa dosta akcije, neverovatnih moći, posledicama strašnog rata koje se još uvek osećaju i, naravno, preokretom koji nećete očekivati. Prepustite se i uživajte u ovoj ludoj vožnji. Ja jedva čekam da vidim šta su to autorke dalje spremile za Kaluma, Tamaru i Arona, ali i njihov svet.

Recenzija by Book Blogger