Friday 3 June 2016

L. S. Hilton - Maestra


Izdavač - Laguna

Za početak odmah dve napomene:
1. Džudit nije Ejmi iz ''Iščezle''.
Glupo je porediti junakinje iz drugih knjiga sa njom jer je Ejmi ipak poseban, još uvek jedinstven, lik kog su svi ljubitelji psiho trilera zavoleli.
2. Džudit nije ni Lizabet iz ''Muškarci koje mrze žene''.
Lizabet je pametnija, mračnija i simpatičnija.
Što, naravno, ne znači da je Džudit dosadna i da knjiga nije zanimljiva, samo me nerviraju ovakva poređenja zbog bolje reklame.

"Nekad vidim svoj život kao mrežu razapetih konopaca kojima moram da hodam, konopaca raširenih između onog što mogu da pružim ili verujem da pružam i onoga što ću imati."

''Maestra'' je knjiga o Džudit koja brzo razmišlja i upravlja svim situacijama u kojima se nađe, ovo je knjiga o umetnosti, glamuru, nesreći, nepravdi, novcu, promenama i sve je to, naravno, začinjeno seksom.
Ono što mi se nije dopalo je usporena radnja i previše nepotrebnih detalja. Prvih 90 strana sam jedva pročitala, onda je postalo lako i zanimljivo. Osim delova sa modom. Ja sam žensko, volim i ja suknje, haljine, cipele, pantalone... ali stvarno, stvarno ne želim da čitam o tome u trileru.
S druge strane, svidelo mi se to što me je zanimalo u kakvim situacijama će se Džudit naći i šta će sledeće uraditi, i bila sam iznenađena u nekim poglavljima.
Neočekivani obrti u par navrata.
Film će uskoro biti snimljen.
Autorka će napisati još dva nastavka, koja ću pročitati jer me zanima šta će se još dešavati u životu Maestre i nadam se da će ostale knjige ipak biti za nijansu bolje.
  
"Zažmurila sam. Koliko je prošlo otkako sam opušteno disala? Trebalo bi da krenem, da pokupim taj prokleti prtljag, uhvatim taksi do stanice, prionem na sledeći korak i onda na naredni. Ali nisam ti učinila. Samo sam sedela i gledala kako pada kiša." 

   
Recenzija by Kristina Prodavnica snova

Sofi Kinsela - Bogomdana domaćica


Izdavač - Laguna

"Zovem se Samanta. Imam dvadeset devet godina. Nikad u životu nisam umesila hleb. Ne umem da ušijem dugme. Ali umem da sklopim korporacijski finansijski sporazum i uštedim svom klijentu trideset miliona funti."

 Ovako sebe opisuje Samanta, londonski advokat, koja je pod neverovatnim stresom. Ona je potpuno fokusirana na svoj posao i mogućnost da postane partner u firmi u kojoj radi. Ali dešava se nešto što ona nikada nije očekivala i u sledećem trenutku ona, bez razmišljanja, ulazi u prvi voz koji naiđe bez ikakvih očekivanja i uputa. Da situacija bude još komičnija, Samanta se bizarnim slučajem zapošljava kao domaćica. Kako se može snaći pravnik sa Kembridža sa koeficijentom inteligencije 158 osim potpuno katastrofalno? Ali Samantu čekaju i mnoga druga iznenađenja ... možda ljudi koji su je greškom zaposlili i nisu tako loši i možda Samanta napokon shvati da joj je zaista potreban odmor i malo sreće i zabave u životu.
Sofi Kinsela piše fantastično urnebesne komedije koje prosto moraju da vam izmame osmeh na lice. To je i slučaj sa ovom knjigom - Samanta je fenomenalan ženski lik u kom će se mnoge moderne žene pronaći (hm... ja jesam) i devojka koja tek prinudno shvata da posao nije sve u životu. To mi se uvek sviđalo kod Sofinih likova - ona uvek uspe da prikaže snažne žene koje teže tome da spoje posao i zadovoljstvo. Upoznajte takođe i jednog jako interesantnog i divnog momka pod imenom Natanijel i jednu ludu ali brižnu najbolju prijateljicu koja će vas podsetiti na vašu.
Ovo je po meni knjiga koja se čita u jednom dahu i koja će vas zagarantovano nasmejati. Ja joj se već drugi put vraćam i zaista mi uvek popravi raspoloženje. Ipak je to Sofi Kinsela, kraljica čik - lita! Želite da se opustite i nasmejete? Ovo je knjiga za vas.

Recenzija by Una Kavazović 

Sofi Kinsela - Sećaš me se?


Izdavač - Laguna

Zamislite da se jednog jutra probudite u svom telu, ali da sada imate sasvim drugačiji život. Život bogatih i uspešnih. Život bezosećajnih ljudi, šefova. Ovo dosta izgleda kao vožnja rolerkosterom ili san, puna iznenadnih i stresnih trenutaka...
Glavna junakinja ovog romana je Leksi. Ovu simpatičnu devojku čeka prava vožnja, koja sa sobom donosi mnoga iznenađenja... Kada se Leksi probudi jednog jutra u bolničkom krevetu saznaje da je imala saobraćajnu nesreću.Ona je ubeđena da je 2004. godina, a ne 2007.kao što mnogi tvrde oko nje. Da situacija bude još šokantnija ova Leksi više nije Zubata devojka neposlušne kose i nepravilnih zuba, već ima dvadeset osam godina. Ima savršeno bele zube i negovanu kosu... i ona je udata za seksi milionera!!! Kako je nekadašnje "ružno pače" izraslo u prelepog labuda???

"Stvarno je dve hiljade sedma. Što znači da je meni..
O bože, imam dvadeset osam godina...
Ostarila sam."

Leksi se nalazi na putovanju koji možda nema kraja... Kako se snači u svom životu koji vam je potpuno stran, gde ne znate šta se sve desilo za te tri godine. Kako živeti u kući sa čovekom koji vam je potpuni stranac?? Ona će morati da krene od samog početka, da slaže svaki delić te male sagalice...Ali šta se desi kad otkrije svoj život?? Možda je ovo prilika da se isprave neke greške? Možda je ovo put životnih poruka za Leksi koja greši... Što sve više saznaje o "staroj" Leksi shvata da su njih dve sasvim različite osobe koje dele isto telo. Stara Leksi izgleda mnogo drugačije, ona je šefica koja nosi firmiranu odeću...Takodje saznaje da je njene prijateljice mrze zbog toga što je “nadmena kučka”, a konkurenti žele njen posao…I šta da radi sa seksi momkom koji joj saopštava veoma šokantne vesti?
Kako ova nova, nežna i zbunjena Leksi da se izbori sa tim..?

Ovo je jedna od onih knjiga koja se čita sa osmehom na licu. Ovo je knjiga koja će vas oraspoložiti, pa čak i onda kad imate težak dan. Ova knjiga koja je puna šaljivih trenutaka nosi sa sobom mnogo iskrenih i poučnih životnih poruka. Ovo je moja prva pročitana knjiga ove autorke, "moj prvenac". Moram da kažem da sam apsolutno oduševljena ovom knjigom i njenom radnjom. Veoma brzo sam je pročitala, jer sam baš uživala. Ovo je jedan veoma osežavajuć čiklit. Zato ako još niste pročitali neku knjigu ove autorke ili razmišljate o tome...znajte da imate moje najiskrenije preporuke!!

"Hej, Leksi, zar se ne sećaš ovog?"
Ejmi(njena mlađa sestra) mi prilazi, držeći neobičnu ogrlicu s ružom od žada. Gledam je škiljeći, očajnički pokušavajući da s njom povežem neku uspomenu.
"Ne", kažem napokon. "Ni na šta me ne podseća."
"Kul. Mogu li onda da je uzmem?"
 
 
 
 

Recenzija by Dragana Stojanović

Dollar Series By Pepper Winters





Pennie$ is Book One in the Dollar Series
releasing Summer 2016!
Pre-order your copy here:
iBooks: http://apple.co/1PofXwO
Nook: http://bit.ly/1TXN1uq
Kobo: http://bit.ly/1WVHdEZ
Google Play: http://bit.ly/1Plgtvw
Add Pennie$ to your TBR at: http://bit.ly/1X2jy4I

 BLURB:
At 18 I had pennies, but money didn’t make me bold. At 19 I had dollars, but it didn’t dull the pain of being sold. At 20 I had hundreds, but then I met him and was found. At 21 I had thousands, but all I wanted was to be bound.”
“At 23 I had dollars, but life changed and made me rich. At 25 I had hundreds, but it wasn’t enough to stop my killing itch. At 27 I had thousands, but my reputation didn’t set me free. At 29 I had millions, but I met her and could finally see.”
Tasmin was killed on her 18th birthday. She had everything planned out. A psychology degree, a mother who pushed her to greatness, and a future anyone would die for. But then her murderer saved her life, only to sell her into a totally different existence.
Elder went from penniless to stinking rich with one twist of fate. His lifetime of crime and shadows of thievery are behind him but no matter the power he now wields, it’s not enough. He has an agenda to fulfil and he won’t stop until it’s complete.
But then they meet.
A beaten slave and a richly dressed thief. Money is what guided their separate fates. Money is what brought them together. And money is ultimately what destroys them.
She was poor.
He was rich.
Together…they were bankrupt.