Sunday 19 June 2016

Tes Geritsen - Grešnik


Izdavač - Laguna

Dve žene, obe veoma uspešne u svom poslu. One su ceo svoj život posvetile da se dokažu u svetu muškaraca zbog čega su poprimile njihovo razmetljivo držanje. I zbog toga su često bile nazivane kučkama od strane tih istih osoba.
Zovu je KRALJICOM MRTVIH, a njeno pravo ime je Mora Ajls. Ona je medicinski istražitelj. Sudnice, mesta zločina i mrtvačnice su mesta kojima je ona posvetila svoj život. Ova žena hladnog, kraljevskog pogleda staloženo gleda užase koji donosi njen posao. U mrtvačnici ima apsolutnu vlast u svojim rukama, jer tu je mrtvi nisu mučili kao živi.

"Mrtvi su strpljivi. Ne žale se, ne prete, ne moljakaju. Mrtvi ne mogu da vas povrede, to mogu samo živi."

Druga žena, detektivka Džejn Ricoli savršeno je glumila nedodirljivu ženu. Uvek je poklanjala pažnju drugima i bila dobra u slušanju, ali nikad o sebi nije govorila. Ova žena nikada nije spuštala štit i nikad nije mogla da se opusti.
Iza zida samostana, gde su časne sestre trebale biti zaštićene od surove stvarno desilo se ubistvo. Jedna mlada časna sestra je ubijena, a druga veoma teško ranjena. Za ovaj zločin nema motiva, ali kada doktorka Ajls otkrije neočekivani trag priča počinje da se komplikuje. Kako prihvatiti istinu da se sestra Kamila porodila pre ubistva?
Ove dve samostalne žene zapitaće se da li je ovo delo čistog ludila, ili možda zla. Šta se desi kada istorija jednod užasa poveže nova dva ubistva. Da li su možda žrtve na neki način zapetljane kao ogromna paukova mreža?

"Cilj tih udaraca bio je smrt."

U ovoj knjizi autorka je pored veoma surovih detalja ubistva radnju zamrsila sa privatnim životima detektivke Ricoli i doktorke Ajls. U njihov miran i staložen život svojim neočekivanim dolaskom doneće promene osobe koje su isto tako i otišle.

"Sve je bilo uznemirujuće poznato. Njegov miris, svetlost koja mu se presijava u kosi..."

Moram da vas upozorim da se ova knjiga dosta razlikuje od mnogih drugih trilera. Ona donosi mnoge medicinske izveštaje i podatke koje u ovoliko meri do sada nisam viđala u ostalim trilerima. Ali isto tako donosi brutalna, zastrašujuća, psiho ubista koja prikazuju tamu i jezive ponore ljudskog uma. Dok sam čitala knjigu imala sam utisak kao ga gledam neku krimi seriju, ali sam sada mnogo više pazila na detalje istrage.
Ovo je knjiga koja će uterati strah u vaše kosti i jezu na vašoj koži. Knjiga koja sa svakom sledećom pročitanom stranicom zapetljava radnju i čini je još zanimljivijom. Ako želite da okusite nešto drugačije i mračnije onda se prepustite delu Tes Gerintsen, koja je sve druge trilere učinila slabim i blagim. Nakon ove knjige imam još veću želju da pročitam ostala dela kraljice medicinskih trilera. Prva knjiga koju je autorka napisala je "Hirurg" , ali svaka se može samostalno pročitati pošto je svaki put drugi slučaj.

Recenzija by Dragana Stojanović

Mišel Bisi - Bez tebe


Izdavač - Vulkan izdavaštvo

"Dramatičan pad erbasa 5403 na relaciji Istanbul-Pariz na obroncima brda Teribl, na francusko-švajcarskoj granici, u noći između 22. i 23. decembra 1980. godine. Sto šezdeset osam od sto šezdeset devet putnika i članova posade poginulo je prilikom udara ili nestalo u plamenu. Pravim čudom preživela je jedino tromesečna beba, koja je prilikom udara izbačena iz aviona pre nego što je zahvatila vatra."

Sve je počelo te decembarske noći 1980. godine kada su mnoge porodice jedva čekale da budu na okupu pre Božića. To veče mnogi su izgubili svoje voljene. Za dve porodice život je bio "kurva". Prvo saznaju za smrt svojih voljenih. Ta nesreća odnela je sa sobom njihove dve generacije - decu i unuke. A onda kao da se desilo čudo i opet im donelo razlog za osmeh.... ali život će im po drugi put zabiti nož u leđa.
Dve porodice. Dvostruka nesreća. Kako saznati koje dete je preživelo? U ovoj priči gde sudbina ima glavnu ulogu za jednu porodicu biće nada, dok će drugoj oduzeti sve. Od tada ove porodice boriće se za starateljstvo jedinog preživelog putnika. Tromesečne bebe koje je možda Liz-Roz, a možda Emili...
Jedna osoba posvetiće osamnaest godina u pronalazak rešenja ove misterije. On je oduvek bio siguran da postoji neki dokaz, da je moguće rešiti ovu jednačinu koja nema kraja...

"U ovoj svesci nabrojao sam sve indicije, sve tragove, sve pretpostavke. Osamnaest godina istraživanja. Sve je zabeleženo na ovih stotinak stranica. Ako ste ih pažljivo pročitali, sad znate koliko i ja. Možda ćete biti pronicljiviji? Možda ćete slediti pravac koji sam ja zanemario? Možda ćete pronaći rešenje, ukoliko ono uopšte postoji? Možda..."

Radnja ove veoma komplikovane priče iznosi se kroz dnevnik jednog detektiva, uporedo sa pričom ostalih likova. Kroz taj dnevnik saznala sam svaki detalj istrage, ali i veoma bitne podatke za dalji tok priče. Malo je bilo zbunjujiće čitati o svačijem životu u trećem licu. Ali videćete zašto to ima svoju bitnu ulogu u celoj ovoj priči.
Moram da kažem da nisam mnogo knjiga pročitala ovog žanra, ali za mene ovo je veoma originalna, veoma osvežavajuća i vrlo komplikovana priča. Izneta je na veoma jedinstven način, kroz mnogo likova i priča, koje će vas iznenaditi više puta. Toliko toga se dešava u ovoj knjizi da sam više puta bila zbunjena, a posle i ljuta zato što se autor u tolikoj meri igra sa mojom realnosti i mislima.
Knjiga me je svaki put sve više osvajala u toku mog otkrivanja malih tragova, ali najviše cu je pamtiti zbog toga sto me od samog početka mnogo puta prevarila svojom lukavosti. Ona toliko skriva da više ne znate šta je istina. I svojim bezkrupuloznim krajem ostavila me bez reči!!! I dalje sam u šoku zbog istine.

Ovo je knjiga koja će u vama stvoriti nove, mlade detektive, željne podataka i istine, novih tragova. Ako volite trilere, ako uživate u njima ova knjiga biće jos jedna od onih koja vas osvajaju sa svojim prvim stranicama.

Recenzija by Dragana Stojanović 

Bad Teacher by Clarissa Wild



Genre: Contemporary Romance
Cover Design: Booming Covers
Release Date: June 28, 2016

BLURB
My name is Thomas and I’m always hard.
No really, that’s my last name. Thomas Hard, the pleasure is all mine … literally.
I can’t help it that my name suits me well.
You know what else suits me well? That girl sitting across the bar, with her lips right where I tell them to be. I want her, and when I want something, it’s gonna be mine.
One night. No names. No phone numbers. Just me, her, and pure pleasure.
Except, that one girl turns out to be the biggest mistake of my life.
Why?
Because I broke my cardinal rule …
Never bang a student.
*Author’s note: Don’t like reckless decisions & unbridled screwing? Don’t love girls that are obsessed with ice cream, rainbows, and unicorns? Don’t enjoy a bit of corny humor sprinkled on top? Then this book is not for you. And last but not least, if you hate cats with giant jewels … Don’t even bother.*






AUTHOR BIO
Clarissa Wild is a New York Times & USA Today Bestselling author, best known for the dark Romance novel Mr. X. Her novels include the Fierce Series, the Delirious Series, Stalker Duology, Twenty-One (21), Ultimate Sin, VIKTOR, and Bad Teacher. She is also a writer of erotic romance such as the Blissful Series, The Billionaire's Bet series, and the Enflamed Series. She is an avid reader and writer of sexy stories about hot men and feisty women. Her other loves include her furry cat friend and learning about different cultures. In her free time she enjoys watching all sorts of movies, reading tons of books and cooking her favorite meals.