Saturday 4 June 2016

Četrnaesta Noć knjige 17. juna u 26 gradova u zemlji i regionu


U petak, 17. juna u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se četrnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.
 

Noć knjige je manifestacija koja se već sedam godina održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Veličina interesovanja za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u Noći knjige naslove svih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama, upoznati se sa novim naslovima i družiti se sa domaćim piscima.

Noć knjige će se održati u Beogradu i u još 20 gradova u Srbiji, a regionalni karakter ovoj manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću, što u zbiru daje 26 gradova učesnika.

Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od preko 550 naslova godišnje, od kojih je 350 novih naslova, s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu, a nakon prestižnog Londonskog sajma knjiga, gde se našla u najužem izboru za najboljeg izdavača, visoko se pozicionirala i na svetskoj mapi izdavača. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje trideset osam knjižara, kao i najveća internet prodavnica u regionu www.delfi.rs.
Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

Spremite se da budete budni uz knjigu!


 SPISAK GRADOVA KOJI UČETVUJU U MANIFESTACIJI:

BEOGRAD:
- Delfi knjižara Kod Vuka (Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd)
- Delfi knjižara „Momo Kapor“ (Stanoja Glavaša 1,Beograd)
- Delfi knjižara SKC (Kralja Milana 48, Beograd)
- Delfi knjižara Terazije (Terazije  38, Beograd)
- Delfi knjižara Zemun (Glavna  20, Beograd)
 - Delfi knjižara Laguna (Makedonska 12, Beograd)
- Delfi knjižara Zira (Ruzveltova 33, Beograd)
- Delfi knjižara „Borislav Pekić“ (Knez Mihailova 40,Beograd)
- Delfi knjižara Bulevar (Bulevar kralja Aleksandra 146, Beograd)
- Delfi knjižara Immo (Gandijeva 21, Beograd)
- Laguna, Klub čitalaca Beograd (Resavska 33, Beograd)
- Delfi knjižara Bulevar (Mihajla Pupina 181,Beograd)
- Delfi knjižara TC Aviv Park Zvezdara (Živka Davidovića 86,Beograd)
- Delfi knjižara RK Beograd - Miljakovac (Vareška 4,Beograd)
- Delfi knjižara Banovo Brdo (Požeška 118a,Beograd)
- Delfi knjižara TC Zemun Park (auto-put za Novi Sad 124-126,Beograd)
- Delfi knjižara "Miloš Crnjanski" (Vasina 2,Beograd)

NIŠ:
- Delfi knjižara Laguna Niš (Voždova 4, Niš)
- Delfi knjižara Kalča (TC Kalča, lamela E, lokal 11, Niš)
 - Delfi knjižara (Bulevar Medijana 21g,Niš)

NOVI SAD: 
- Delfi knjižara BIG (Sentandrejski put 11, Novi Sad) 
- Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zmaj Jovina 12,Novi Sad)

VRŠAC: 
- Delfi knjižara „Vasko Popa“ (Trg Sv.Teodora Vršačkog 5,Vršac)

GORNJI MILANOVAC: 
- Delfi knjižara (Vojvode Milana br. 4,Gornji Milanovac)

PANČEVO:
- Delfi knjižara TC Aviv Park (Miloša Obrenovića 12,Pančevo)

JAGODINA 
-  Salon Knjige TIL (Kneginje Milice 83, Jagodina)
Delfi knjižaraVivo Shopping Park, lokal A8 (Stevana Ivanovića bb,Jagodina)

KRAGUJEVAC: 
- Delfi knjižara (Kralja Petra I br. 12,Kragujevac)

VALJEVO
- Delfi knjižara „Kod sata“ (Kneza Miloša 31,Valjevo)

POŽAREVAC
- Knjižara Delfi (Stari Korzo br. 2,Požarevac)

UŽICE
- Knjižara Delfi (Trg Svetog Save 46,Užice)

KRALJEVO 
- Delfi knjižara (Omladinska 37,Kraljevo)

LOZNICA
- Knjižara Svet knjiga (Trg Jovana Cvijića 3,Loznica)

ZRENJANIN
- Delfi knjižara TC Aviv Park Zrenjanin (Ul. Bagljaš Zapad 5,Zrenjanin)
- Knjižara Teatar (Trg Slobode 7,Zrenjanin)

KRUŠEVAC 
- Delfi knjižara (Mirka Tomića 89,Kruševac)

SUBOTICA
- Delfi knjižara Ritejl parka Shoppi, (Segedinski put 88,Subotica)
Delfi knjižara (Korzo br. 9,Subotica)

ŠABAC
- Knjižara – galerija Sova (Trg đačkog bataljona 15,Šabac)

ČAČAK
- Delfi knjižara (Gradsko šetalište bb,Čačak)

ZAJEČAR
- Knjižara Kaligraf (Svetozara Markovića 26,Zaječa)

LESKOVAC
- Bigz Knjižara Kultura 27 (Južni blok 1,Leskovac)

SREMSKA MITROVICA
- Delfi knjižara (Trg Svetog Stefana 32,Sremska Mitrovica)

BANJA LUKA
- Knjižara Kultura (Jovana Dučića 25, TC Emporium,Banja Luka)
- Knjižara Kultura TC Konzum (Aleja Svetog Save 69,Banja Luka)
- Knjižara Kultura (Kralja Petra I Karađorđevića 83,Banja Luka)

TUZLA
- Knjižara Kultura TC Konzum (II Korpusa armije BiH bb,Tuzla)

 SARAJEVO
- Knjižara Kultura Alta Shopping Center (Franca Lehara 2,Sarajevo)
 - Knjižara Kultura TC Konzum (Ložionička 16,Sarajevo)

PODGORICA
- Narodna knjiga (Novaka Miloševa 12,Podgorica)
- Narodna knjiga TC Bazar (Blaža Jovanovića 8., Podgorica)

NIKŠIĆ 
- Knjižara Narodna knjiga TC Laković (Bulevar 13. jul,Nikšić)





Dž. L. Armentraut - Na ivici sećanja


Izdavač - Laguna

Pri prvom pogledu ova knjiga me osvojila svojim koricama i tajnovitim naslovom. Kada sam pročitala kratak sadržaj znala sam da je želim što pre pročitati. Inače nisam neki veliki obožavalac trilera, ali nešto ima u ovoj knjizi i morala sam je pročitati.

Dženifer Armentraut je američka spisateljica. Autorka je knjiga za mlade koje su međunarodni bestseleri i nalaze se na listi bestselera Njujork tajmsa. Njen roman "Na ivici sećanja" YALSA (Young Adult Library Services Association) je nominovala za najbolji roman za mlade u 2014. godini.

Ova roman počinje veoma čudno... Glavna junakinja hoda nepoznatom ulicom veoma zbunjena i uplašena. Ona je bosa, prljava i krvava.. Ne zna svoje ime i zašto je u tom stanju. Ona zna da su bleštava crveno-plava svetla izvor sigurnosti i prepušta se sigurnosti patrolnih kola.

U bolnici otkriva da ima porodicu i da je veoma bogata. Ide u srednju školu i veoma je popularna... A zatim saznaje da je nestala sa svojom najboljom drugaricom Kesi Vinčester. Međutim Kesi još nema, a Samanta je jedina koja zna istinu.

Kada sazna kakva je bila pre amnezije i nestanka ostaje potpuno šokirana. Bila je nadmena, mala "kučka" koja je mislila da ima pravo da povređuje ljude na "nižem nivou." Saznaje da je u dugoj vezi sa Delom. Momkom koji je iz istog bogatog i umišljenog kruga ljudi. Ali nešto u toj vezi ne štima, a Sam to oseti.Nju privlači jedan sasvim drugi dečko. Neko ko nije za nju, ko nije njen nivo.

"Sutradan ujutru kada sam se probudila, rešila sam da krenem korak po korak. Kako se zovem? Morala sam nekako da se zovem, ali nije bilo ničega da se uhvatim… Bila sam zaglavljena u tom životu koga se nisam sećala, ugurana u ljusturu te devojke – te Samante Džo Franko – i što sam više saznavala o njoj, to mi je bila mrskija."

Pored toga sto je muči amnezija, ona se brine za devojku koju sada ne poznaje. Ona se brine za Kesi.

Kao što sam rekla nisam ljubitelj trilera, ali svidela mi se ova misterija oko devojke koja se vratila bez pamćenja, a kako vreme prolazi izgleda da je bila svedok ubistva. A mozda čak i ubica!!!

Pocetak knjige me je osvojio tako da su me veoma teško odvajali od nje. Ona je drzala moju pažnju do samom kraja, jer nije bilo dela koji je bio dosadan ili gde sam shvatila nešto. Imala sam svoja nagađanja i mišljenja, ali autorka je pomutila moju pamet zajedno sa Samantinom.
Svašta se dešava u ovoj knjizi. Od kad se Samanta vrati radnja se vrti oko toga da ona otkriva svoj nekadašnji život koji je mogu reći bio neka farsa. Ona je nekad bila dobra devojka dok joj popularnost nije postala važna, ali izgleda da je u sebi krila staru sebe koja je sad pokazala svoje pravo lice.
Kako malo po malo otkriva sve detalje i slaže kockice sve je bila bliže istini, ali ima jedna osoba koja ce joj pomutiti pamet. I više puta sam pomislila da je devojka luda. I ona je više puta razmišljala o stabilnost svog psihičkog stanja.
Ova knjiga ce vam "oduzeti" pamet, ostaviće vas svaki put sve više šokiranim. Znam da ovo izgleda kao tipična priča. Loša devojka je doživela neku nesreću i izgubila pamćenje, pa je postala dobra...ali ovo je više od toga!Ovo je tako neizvesno i napeto, veoma uzbudljivo i stvarno dobro smišljeno!

Kako sam sve više bila pri kraju, mogla sam malo da prozrem ubicu. Ali ni tada nisam bila sigurna ko je stvarno ubica i nisam znala motiv. Ali kraj je nesto što nikad ne bih očekivala. Ima nešto što verujem da ni vi ne biste pretpostavili.
Zato ako volite trilere, i uživate dok ih čitate, uzmite ovu knjigu. Mene je odusevila i zbog nje sam počela da čitam još jedan žanr.

Recenzija by Dragana Stojanović