Thursday, 2 August 2018

Bler Holden - Njegova devojka


Izdavač - LAGUNA
The Bad Boy's Girl (The Bad Boy's Girl #1) by Blair Holden

“Ta nasledna ljubav prema snu objašnjava količinu mržnje koju osetim prema svakom ko me probudi pre nego što stvarno moram da se probudim. Svi koji me dovoljno poznaju, znaju da ne treba da mi remete san. Zlostavljajte me koliko vam je volja, vređajte me koliko god želite, a možete i svirepo da mi oduzmete ljubav mog života, ali jednostavno ne smete da me probudite kad ne želim da budem probuđena.” 

Tes je tinejdžerka sa običnim tinejdžerskim životom. Završava srednju školu i nakon gubitka kilograma ima samo jednu želju - da je njena simpatija Džej konačno primeti onako kako ona to želi.

“Ne želim da se upuštam u nešto sa čim ne mogu da se nosim.”

Ali, stvari uglavnom nisu tako jednostavne u životu, pa ni u ljubavi.
Džej je sada u vezi sa Tesinom nekada najboljom drugaricom koja je sada redovno teroriše, a u grad se vratio i Kol, Džejev brat.
Tesa i Kol imaju komplikovanu prošlost jer je Kol uvek smišljao raznorazne načine da Tesi uništi dane.

“Zagrlim i ja njega i ne znam zašto je, od svih ljudi koji bi sada mogli da me uteše, baš Kol taj pored koga se osećam bolje.”

Nakon povratka u grad, Kol se menja prema njoj, štiti je, podstiče je da bude bolja, snažnija i da pronađe sebe. I tako počinje jedna ljubavna priča.

“To što zapravo uživam u njegovim grubim pokušajima da mi se nabacuje dovoljan je dokaz da nisam pri čistoj svesti.”

Da sam ovu knjigu čitala pre nekoliko godina, verovatno bih je obožavala i hvalila... sad mi je samo simpatična. Likovi me nisu preterano zanimali, knjiga je mogla biti dosta kraća (zbog toga nisam baš veliki fan knjiga sa wattpad-a) i prosto mi je sve nekako bilo mlako.

“Dobar je on momak ali ima i mane. Mane koje ti ne želiš da vidiš.”

Tesa je nesigurna i u dosta momenata ni sama ne zna šta bi htela.
Džej je “nit’ smrdim nit’ mirišem” tip.
A Kol je... pa klasičan zlostavljač iz škole koji maltretira čak i devojku u koju je zaljubljen dok se jednog dana nekim čudom ne promeni. On mi je možda bio i jedini simpatičan nakon te promene.

“Svaki delić mene svestan je njegove blizine, to je to. Nešto što će se ovog trenutka dogoditi, zauvek će mi promeniti život.”

Ali moram priznati da mi se svideo jedan momenat, gde maske padaju koji je zapravo realan... mirnih se plašite, mirni i fini imaju najpokvarenije umove... Buntovnici su glasni, i kad ih jednom razumete, ugledaćete dušu ispod čitave te galame i zbrke misli.

“Dušo, ja jesam đubre, ali nikad te ne bih ostavio.”

Od mene 4 zvezdice jer je priča simpatična, samo mislim da sam prerasla ove obične YA knjige, bez strasti i odraslog ludila.

“Nije važno šta smo jedno drugom postali, najbitnije u našem odnosu jeste to što je u stanju da me izluđuje. I sjajno mu ide.
Ali, priznajem, kad otrgnem ruku da on može da vozi, istog trena mi nedostaje toplina njegove kože.”

“Ti znaš da bih brisao i podove ako je to način da provedem vreme s tobom?”

No comments:

Post a Comment