Thursday 7 July 2016

Tes Geritsen - Suvenir


Izdavač - Laguna

Samo jedan slučajni pronalazak bio je dovoljan da pokrene čitav niz neverovatno bizarnih otkrića. Samo jedan pregled bio je dovoljan da se otkrije istina.

Kada osoblje u podrumu muzeja Krispin otkrije staru, ali dobro očuvanu mumiju, mladi arheolozi odlučuju da se okrenu savremenoj metodi. Odlučuju da spoje medicinu i arheologiju. I mogu vam reći da je ta kombinacija veoma zanimljiva.
Zbog toga u celu priču upliće se medicinska istražiteljka Mora Ajls. Žena koju mnogi nazivaju kraljicom mrtvih. Žena koja nije kao drugi patolozi, koji se šale u prisustvu mrtvih. Jer ona se tada gotovo nikad ne bi osmehnula.
Šta se desi kada se otkrije istina koju u sebi krije drevna mumija Madam Iks? Pa... tada počinje prava radnja ove predobre knjige.
Ko je žena koju je neko pretvorio u mumiju? Zbog čega se uopšte ubica okrenuo tome? Sva ova pitanja su me mučila, ali ubrzo su otišla u zaborav kada je detektivka Ricoli otkrila ostatke dve nove žrtve.

Tri ubistva. Tri žrtve koju su savršeno dobro očuvane. Tri žene.
Sve ovo upućuje na ubicu arheologa koji je sigurno upoznat sa drevnim metodama.
Dokaz po dokaz. Novi pronalasci i novi delovi istine koji su polako izlazili na površinu ukazivali su na profil izopačene osobe koja za sebe pravi mumije. Svoje suvenire.
Zbog čega bi jednu nevinu ženu neko umotao u zavoje kao da ima pravo na nju? Kako on nalazi svoje žrtve? Kako ih upoznaje? Ko je ustvari Arheolog-ubica? Saznajte sami kada u rukama budete držali ovu knjigu.

"Večito društvo. To je jedino tumačenje. Nije želeo da ih izgubi, pa ih je pretvorio u suvenire koji će večno trajati."

Ako volite i uživate u neizvesnosti trilera kao i ja, onda je ovo knjiga koju trebate da pročitate.
Ali ako ste već čitali nešto od ove pretalentovane autorke, onda treba da znate da vas čeka još jedno neverovatno delo.
Ova knjiga satkana je od neizvesnoti, bizarnosti, straha i iznenađenja. Svi obrti u radnji knjige samo su još više pogoršavali istragu, a mene činili nervoznijom i napetijom.
Ali kraj i istina koja se polako otkrivala pred mojim očima ovaj triler digla je na još jedan viši nivo.

Ovo je knjiga koja se čita sa velikom posvećenosti i pažnjom, koja ostavlja bez teksta i raspamaćuje svojom istinom. Budite sigurni da koliko god naprezali svoj detektivski deo nikad nećete moći pretpostaviti šta vas čeka.

"Zlo prosto postoji. Ljudi umeju da budu surovi, a neki od njih ubijaju. Svi bismo želeli da shvatimo zašto je to tako."

Recenzija by Dragana Stojanović

No comments:

Post a Comment