Thursday, 12 July 2018

Bler Holden - Njegova devojka


Izdavač - LAGUNA
The Bad Boy's Girl (The Bad Boy's Girl #1) by Blair Holden

Upravo sam završila čitanje ove knjige. Zbog podeljenih mišljenja na Internetu, rešila sam i ja da izložim svoj kritički osvrt. Delo nije za svačiji ukus. Publika koja voli seksualne vratolomije neće naći ništa od toga ovde. Bar ne u ovom prvom delu.

Delo prati vrlo poznatu američku srednjoškolsku tematiku, podređenih i nadređenih. To je zasigurno stvar koja bi me odbila od daljeg čitanja da nije načina na koji je sve to autorka prikazala. Roman je pisan u prvom licu i delo pratimo kroz život i refleksije osamnaestogodišnje devojke koja je na završnoj godini srednje škole.
Tesa je devojka puna nesigurnosti i kompleksa, uglavnom prouzrokovanih njenom dugogodišnjom gojaznošću. Kad su se kilogrami istopili, nesigurnost je ostala, ali je to upravo onaj segment koji autorka koristi da kroz sarkastično-humoristični momenat prikaže svoju glavnu junakinju. Tesa je inteligentna devojka koja žudi za svim onim što je potrebno jednoj tinejdžerki. 

Kol se posle tri godine odsustva vraća u srednju školu da tu završi poslednju godinu. On je jedan od "siledžija" koji ju je maltretirao čitavo detinjstvo, samo što je on to radio iz sasvim suprotnog razloga u odnosu na ostale. On je dobar momak, pristojan momak, toliko drag da iskače iz šablona.
Ljubav među njima je nežna i posebna, i poteraće sve njene komplekse na površinu, ali će podstaći i borbu sa njima.

Ovo delo po mom mišljenju ima dve mane. Prva je u samom kraju dela, gde je dat Kolov osvrt, po meni nepotpun i bespotreban. Druga mana i nije toliko mana, koliko me frustrira činjenica da ću morati ko zna koliko čekati na sledeći deo, jer ja ću definitivno čitati sve .
Spomenula sam podeljena mišljenja na Internetu, pa želim da budem među onima koji hvale. Delo je napisano toliko dobro, da nijedna stranica nije dosadna. Nema u delu mnogo epskih mudrosti, ali poseduje pitku radnju i humor koji leči. Žao mi je što su mnogi od ovog dela očekivali neki ludi seksualni eksperiment, jer to prosto nije realno u tim godinama niti svako delo mora nositi etiketu 50 nijansi sive. Ovaj roman bi sve mame trebalo da daju svojim ćerkama da ga pročitaju kao obaveznu literaturu za eliminisanje kompleksa i svojevrstan tutorijal sa kakvim momkom se zabavljati.
Jedno vrlo, vrlo lepo književno delo i ima svaku moju preporuku.

Ovo je definitivno knjiga koju bih ja kupila nekoj srednjoškolki na poklon.

Prikaz napisala

No comments:

Post a Comment