Thursday 12 July 2018

Bler Holden - Njegova devojka


Izdavač - LAGUNA
The Bad Boy's Girl (The Bad Boy's Girl #1) by Blair Holden

Upravo sam završila čitanje ove knjige. Zbog podeljenih mišljenja na Internetu, rešila sam i ja da izložim svoj kritički osvrt. Delo nije za svačiji ukus. Publika koja voli seksualne vratolomije neće naći ništa od toga ovde. Bar ne u ovom prvom delu.

Delo prati vrlo poznatu američku srednjoškolsku tematiku, podređenih i nadređenih. To je zasigurno stvar koja bi me odbila od daljeg čitanja da nije načina na koji je sve to autorka prikazala. Roman je pisan u prvom licu i delo pratimo kroz život i refleksije osamnaestogodišnje devojke koja je na završnoj godini srednje škole.
Tesa je devojka puna nesigurnosti i kompleksa, uglavnom prouzrokovanih njenom dugogodišnjom gojaznošću. Kad su se kilogrami istopili, nesigurnost je ostala, ali je to upravo onaj segment koji autorka koristi da kroz sarkastično-humoristični momenat prikaže svoju glavnu junakinju. Tesa je inteligentna devojka koja žudi za svim onim što je potrebno jednoj tinejdžerki. 

Kol se posle tri godine odsustva vraća u srednju školu da tu završi poslednju godinu. On je jedan od "siledžija" koji ju je maltretirao čitavo detinjstvo, samo što je on to radio iz sasvim suprotnog razloga u odnosu na ostale. On je dobar momak, pristojan momak, toliko drag da iskače iz šablona.
Ljubav među njima je nežna i posebna, i poteraće sve njene komplekse na površinu, ali će podstaći i borbu sa njima.

Ovo delo po mom mišljenju ima dve mane. Prva je u samom kraju dela, gde je dat Kolov osvrt, po meni nepotpun i bespotreban. Druga mana i nije toliko mana, koliko me frustrira činjenica da ću morati ko zna koliko čekati na sledeći deo, jer ja ću definitivno čitati sve .
Spomenula sam podeljena mišljenja na Internetu, pa želim da budem među onima koji hvale. Delo je napisano toliko dobro, da nijedna stranica nije dosadna. Nema u delu mnogo epskih mudrosti, ali poseduje pitku radnju i humor koji leči. Žao mi je što su mnogi od ovog dela očekivali neki ludi seksualni eksperiment, jer to prosto nije realno u tim godinama niti svako delo mora nositi etiketu 50 nijansi sive. Ovaj roman bi sve mame trebalo da daju svojim ćerkama da ga pročitaju kao obaveznu literaturu za eliminisanje kompleksa i svojevrstan tutorijal sa kakvim momkom se zabavljati.
Jedno vrlo, vrlo lepo književno delo i ima svaku moju preporuku.

Ovo je definitivno knjiga koju bih ja kupila nekoj srednjoškolki na poklon.

Prikaz napisala

3 comments:

  1. Procčitala sam i knjigu i tvoj komentar i videla sam da si napisala da ce izaći drugi deo ovek knjige.Pa te zato pitam da li si sugurna da ce izaci zato sto me jako zanima da li su Tesa i Kol još uvek u vezi

    ReplyDelete
  2. Da li ima nastavak ove knjige

    ReplyDelete