Thursday, 15 September 2016

Melina Marketa - Spasavanje Frančeske


Izdavač - Kreativni centar

"Želim da kaže: 'Frenki, ti si glupa, ti si lenja, ti si darovita, ti si naprasita, ti si zatvorena, ti cvetaš, ti voliš da kontriraš."
Želim ponovo da budem pridev.
Ali ja sam zamenica.
Niko. Ništa. Nikakva."

E, ovo je knjiga koje se "guta" u jednom dahu. Roman koji se bavi svim aspektima života u ovom modernom vremenu. Priča koja će vam ugrejati srca, ali vas i naterati da se zamislite nad problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo, a koje lako odbacujemo i, kao što to kaže Frančeska, "poturamo pod tepih".

Melina Marketa je uspela da u jednoj knjizi obradi motive prijateljstva, onog pravog i onog lažnog, porodice i svih prepreka na koje ona nailazi, pronalaženja samog sebe i odbacivanja okova koje nam strah često stavlja, borbe između praćenja mase i isticanja sopstvenih ideja, zaljubljenosti koja vidi nešto drugo osim spoljašnje lepote...

Frančeskih glas varira od planirano stidljivog do drčnog vriska punog bola i istine, a u prisustvu onih posebnih osoba on postaje prožet melodičnih smehom i umerenim vibratom. Njena perspektiva je potpuno shvatljiva, interesantna, zabavna, a ponekad i neočekivano mudra i prepuna otkrića koja su, i nama i njoj, bila sve vreme "ispred nosa".

Knjiga za sve uzraste, sva mišljenja, sve životne i psihičke dobi... Ukratko, knjiga za sve one koji znaju da život nije samo bajka, već avantura puna uspona i padova.
 
Recenzija by Book Blogger

No comments:

Post a Comment