Wednesday 24 August 2016

Ja Džasi - Povratak kući


Izdavač - Laguna

"Želiš da znaš kada si slabić? Slabić si kada se prema nekome ponašaš kao da ti pripada. Snažan si kada znaš da svako pripada sebi."

"Povratak kući" je jedna neverovatno iskrena porodična saga koja se proteže kroz različite vekove, vremena, običaje, pravila, ratove... Sve počinje sa Efijom i Esi, dve polusestre iz Gane, koje dele dve potpuno drugačije sudbine. Njihovi naslednici su isto tako obojeni šarenolikim karakteristikama koje fantastično prikazuju periode u kojima žive, odrastaju, zaljubljuju se, preživljavaju... Položaj crnačkog stanovništva na dva kontinenta Ja Džasi je uspela da oslika verodostojno, tragično, borbeno, ponekad i sa malo nade i ljubavi. Sve strahote koje su deo istorije nije prikazala sirovo, već sa nekom posebnom dozom umetničke realnosti.
Susrešćete se i sa brojnim mitovima, pričama, predrasudama, scenama koje će vam slomiti srce i nagnati vas da budete zahvalni za to što niste morali da prolazite kroz sve ono kroz šta su Džasini likovi prošli.

Ozbiljan roman koji ne treba olako shvatiti. U njega treba ući mentalno pripremljen i spreman da kada zatvoriš njegove korice budeš bar malo drugačiji čovek.

Recenzija by Book Blogger

No comments:

Post a Comment