Monday, 18 July 2016

Adam Nevil - Kult


Izdavač - Laguna

Ovo je priča koju niko ne može uporediti sa nekom izmišljenom, paranormalnom, televizijskom pričom. Ovo je stvarno i oduvek je tako bilo. A autentičnost ovog mita od samo početka osetiće Kajl Frimen, glavni junak ovog horora. 

Za posvećenog reditelja i umetnika bio je to posao iz snova. Posao koji izgleda i više nego dobro. Kajl nije ni bio svestan u šta se upušta kada je prihvatio priliku od jedne produkcijske kuće da snimi film o davno zaboravljenom masakru, koji se desio 1975. godine u Arizoni. On nije bio svestan da je ova prilika u kojoj je dobio šansu da pokaze pravog sebe i koliko vredi možda njegovo životno delo, a možda kraj života?
Za njih bio je to pokret, budućnost i revolucija u kojoj su trebali biti putujući misionari, ali šta se ustvari desilo sa „Hramom poslednjih dana” koju su do sad pokušali mnogi snimatelji ispričati.
Tri države. Jedno veliko putivanje od Londona preko Pariza, do Arizone uvešće Kajla u sasvim novi svet kojem se nikad nadao nije. U svet pun čudnih, jezivih posetioca, nevidiljivih bića, čudnih mirisa i jezivih krikova. 

Ovo putovanje našeg glavnog junaka dovešće do prave priče, čija smisao je sakrivena ispod krvi koju su prolili Ketrin i njeni slebenici u Arizoni. A autor je svojim delom svakom od nas pružio priliku da priču jedne sekte sagledamo iz sasvim drugog ugla. Iz sasvim posebnog i jezivog ugla koji je prepliće sa paranormalnim mitom koji ovde možda i nije samo mit.
Ljubitelji horor filmova od sad imaju priču koja će ih uvesti u svet ukletih mesta, zlih bića i vešto osmišljenog paranormalnog horora. Zbog ove knjige drhtaćete kao dete i ostaviti upaljeno svetlo noćima. Odična priča jednog fantastičnog autora koji ima neverovatan talenat da od svoje bujne mašte stvori nešto toliko moćno, gotovo realno i istinito.

„Iskopavamo bolne i užasne tajne, dragi moj Kajle. Uznemiravamo ono što je dugo bilo zakopano. Istražujemo najužasnije zločine počinjene protiv drugih ljudskih bića. Zatočeništvo, oduzimanje svake slobode, manipulacija, kontrola, okrutnost, ubistvo. “

Recenzija by Dragana Stojanović 

No comments:

Post a Comment